AAA

POLITIKA | 07.09.2019 19:30 > 07.09 20:46

Protest Jedan od pet miliona: Bojkot jer volimo Srbiju

  • Beta/Milan Obradović
  • Beta/Milan Obradović
  • Beta/Milan Obradović
  • Beta/Milan Obradović
  • Beta/Milan Obradović
  • Beta/Milan Obradović

Protest Jedan od pet miliona organizovan je pod naslovom "Vraćamo se na Plato", jer mu je ponovo, posle dužeg vremena, polazna tačka sa platoa kod Filozofskog fakulteta, nakon što je bila pomerena na drugo mesto, takodje u centru grada, kod Terazijske česme.

Zbog radova na centralnom gradskom trgu Trgu Republike, koji su onemogućavali da protestna šetnja tuda prodje, mesto okupljanja je bilo pomereno kod Terazijske česme, gde je početkom devedesetih godina prošlog veka, održan studentski protest protiv tadašnje vlasti.

"Protest Jedan od pet miliona vraća se na Plato odakle je započeo i sa kog su Goran Vesić i SNS pokušali da ga uklone ruiniranjem Trga Republike", najavili su organizatori protesta, četrdesetog po redu u Beogadu.

"Bojkot jer volimo Srbiju"

"Znači bojkot izbora jer volimo Srbiju", poručeno je sa večerašnjeg protesta "Jedan od pet miliona" u Beogradu dok su okupljeni skandirali "bojkot, bojkot".

Jedan od organizatora protesta Srdjan Marković poručio je večeras na Platou kod Filozofskog fakulteta da ko izadje na ove izbore biće samo, kako je kazao, frakcija Srpske napredne stranke.

"To nisu izbori, već se biraju lokalni šerifi i sprovodi podela plena. Nećemo dozvoliti da Srbija bude vaš plen", rekao je Marković.

Prema njegovim rečima kad već "falsifikuju diplome, falsifikovaće i izlaznost na svojim izborima".

"Muka nam je od vaših laži i nasilja", rekao je Marković napominjući da vlast nije htela da prihvati preporuke ekspertskog tima protesta "Jedan od pet miliona" kako bi se omogućili fer izbori.

On je rekao da učesnike protesta mesecima "slikaju, prate, prave dosijee" i da su "pre dve nedelje pred njegovom kućom bili batinaši".

"Ne bojimo vas se" poručio je Marković.

Valentina Reković, iz Jedan od pet miliona, pokazujući na zgradu Rektorata koja je kod mesta gde se održava protest, pozvala na "minut ćutanja umrloj istini".

"Oni nemaju hrabrosti da kažu da je Siniša Mali lažni doktor. Da li su vam plate važnije od dostojanstva", upitala je Reković.

Demonstranti obojili ulazna vrata RTS-a u ružičasto

Učesnici protesta "Jedan od pet miliona" u Beogradu obojili su ulazna vrata Radio-televizije Srbije (RTS) u ružičasto.

"RTS je danas stranačko glasilo", rekao je jedan od organizatora protesta Miodrag Simović, dok su okupljeni skandirali "RTS je SNS".

Simović je kazao da su ulazna vrata RTS-a dobila "boju koja joj danas više pristaje, a to je boja televizije Pink".

On je ponovio poziv sa početka skupa na bojkot predstojećih izbora.

Organizatori protesta su pozvali na iduće okupljanje sledeće subote na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.