AAA

POLITIKA | 09.09.2019 15:50 > 09.09 15:55

PUPS: Ponosni smo na izborni rezultat u Medvedji

Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) izrazila je danas zadovoljstvo osvajanjem skoro šest odsto glasova na lokalnim izborima u Medvedji, navodeći da je "ponosna" na taj rezultat. PUPS je u saopštenju naveo da je na tim lokalnim izborima "jedini učestvovao sa multietničkom listom na kojoj su bili Srbi, Albanci i Romi" čime je kako je ocenjeno, "potvrdio da vodi socijalnu politiku koja je na strani svih gradjana, pa i onih najsiromašnijih kategorija stanovništva".

"Istovremeno se potvrdila ispravnost zalaganja PUPS za politiku ravnomernog regionalnog razvoja svih delova zemlje, koja je najvidljivija upravo osnivanjem 560 zadruga za rekordne dve godine, čime je objavljen svojevrsni 'rat' fenomenu puste zemlje u rubnim i brdsko-planinskim područjima Srbije", stoji u saopštenju.

PUPS je čestitao "ubedljivu pobedu" na izborima u Medvedji koalicionom partneru, Srpskoj naprednoj stranci, ali i dodao da je uz SNS, jedina stranka vladajuće koalicije koja je pod svojim imenom izašla na jučerašnje glasanje.

"Gradjani Medvedje, koji žive na samoj administrativnoj liniji sa našom južnom pokrajinom, dali su svoj glas PUPS-u i zato što su prepoznali politiku koja se zasniva na jasnim opredeljenjima da je zaštita imovine Srbije, SPC i svih gradjana Srbije na Kosovu i Metohiji, 'crvena linija' u daljim pregovorima o južnoj srpskoj pokrajini", piše u saopštenju.

Srpska napredna stranka saopštila je juče da je na lokalnim izborima u Medvedji osvojila više od 64 odsto glasova, odnosno da će u lokalnoj skupštini imati 18 od 25 odbornika.

U lokalni parlament su ušli i Srpska radikalna stranka sa dva odbornika, PUPS i Srpska desnica sa po jednim kao i dve albanske liste sa ukupno tri odbornika. Savez za Srbiju bojkotovao je izbore zbog kako su naveli, nedemokratske situacije u tom mestu.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.