AAA

POLITIKA | 11.09.2019 09:55 > 11.09 09:55

Ne davimo Beograd: Javni izvršitelji nisu opravdali svoje postojanje, treba ih ukinuti

Inicijativa Ne davimo Beograd osudila je danas nasilje izvršitelja nad gradjanima ocenivši da javni izvršitelji nisu opravdali svoje postojanje i da ih treba ukinuti, a poslove izvršenja sudskih presuda vratiti državi.  

"Novi Zakon o izvršenju i obezbedjenju, koji stupa na snagu 1. januara 2020. godine, ne rešava adekvatno postojeće probleme, već ih pogoršava. Uz pomoć ovog zakona u budućnosti, čak i odbrane koje su do sada koliko – toliko pomagale ugroženima, sada postaju prekršaj za koji su predvidjene velike novčane kazne", piše u saopštenju Inicijative.
Navodi se da je u poslednja dva dana došlo do "eskalacije nasilja nad gradjanima" od strane javnih izvršitelja koji rade "protiv većine u društvu za bogatu i korumpiranu manjinu čiji su deo".

"Uvedeni kako bi sudove rasteretili predmeta koji čekaju izvršenje, sada imamo obrnutu situaciju – u sudovima su nagomilani predmeti zbog postupanja izvršitelja", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi i da "deo krivice" snose i policija, vatrogasci i druge službe koje "asistiraju izvršiteljima u njihovim pljačkaškim poduhvatima".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.