AAA

POLITIKA | 12.09.2019 08:10 > 12.09 08:10

Ponoš: Samo neregularni izbori garant su Vučićevog opstanka na vlasti, stadioni za veličanje vodje

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je da prvenstveno od gradjana i njihove nespremnosti da tolerišu ne samo urušavanje institucija, nego i svih aspekata života, zavisi koliko će proteći vremena do normalnih izbora u Srbiji, a da je bojkot sredstvo koje će uz niz drugih mera dovesti do takvih izbora."Uopšte nije važno šta će biti dan posle izbora koje će opozicija bojkotovati, važno je koliko će vremena proteći od danas, ili od tog dana, do normalnih izbora. A to zavisi od gradjana. Potpuno je nevažno da li će svi koji sebe nazivaju opozicijom bojkotovati Vučićeve izbore. Čak je jako korisno da se te stvari razbistre", rekao je Ponoš listu "Danas".

Ponoš je istakao da je za Narodnu stranku "dan posle" dan nakon što je donela odluku o bojkotu, a ne dan nakon što će režim predsednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića "sprovesti farsu koju će nazvati izborima".
"To neće biti izbori, jer u Vučićevoj Srbiji se, u vreme kada bi trebalo da imamo izbore na bilo kom nivou, odradjuje ritual veličanja vodje, za sada u domovima kulture i u takozvanim medijima, a uskoro verovatno i na stadionima koji će se graditi za te potrebe", rekao je Ponoš.

Ponoš je naveo da se vredi zapitati da li su nekome, osim gradjanima Srbije, uopšte potrebni regularni izbori.

"Posle normalnih izbora Vučić i njegova družina ne bi imali vremena ni da spakuju kofere. Samo neregularni izbori, odnosno izborna farsa, garant su Vučićevog opstanka na vlasti, a time i njegovog izvršavanja obaveza koje je dao po pitanju Kosova i Metohije, a koje su čista suprotnost onome čemu se zakleo nad Ustavom Srbije", rekao je Ponoš.

Ponoš je dodao da je onima koji spolja, a uz asistenciju dela nevladinog sektora, vrše pritisak da opozicija izadje na neregularne izbore, cilj da se obezbedi kakav takav prividni legitimitet finalizaciji Vučićevog "proćerdavanja Kosova".

"A za one koji veruju u čuda, odnosno da Vučić može da se promeni nabolje, čak i posle lokalnih izbora u Lučanima i u Medvedji, biće poučno i otrežnjujuće da prate tajming i obim angažovanja misije OEBS-a koju režim doziva", naveo je Ponoš.

Potpredsednik Narodne stranke je rekao da pitanje "šta je plan dan nakon što se bojkotuje izborna farsa" najčešće postavljaju oni koji lupom traže razloge da učestvuju u toj farsi.

"Takav plan bi im kao bio koristan da sagledaju korist od bojkota. Nema potrebe da im to objašnjavamo. Uostalom, to su mahom oni koji su svakako znali šta će biti dan posle izbora na kojima su agitovali za bele listiće", dodao je Ponoš.

"Mislim da je svima jasno da je učešće u Vučićevoj šaradi isto što i igranje predstava nemačkim vojnicima do oslobodjenja Beograda", istakao je Ponoš.

Ponoš je naveo da će dan posle prolećnih Vučićevih izbora doneti promenu samo onima koji se nazivaju opozicijom, a odluče da na takvim izborima učestvuju.

"Oni će da odahnu, rasterećeni finansijskih briga i moralnih skrupula. Nama koji smo se opredelili za bojkot, i kao birači i kao političke stranke, ništa se neće promeniti. Nastavićemo da se borimo za normalnost u Srbiji. Neko će da je dočeka", zaključio je Ponoš.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.