AAA

POLITIKA | 14.09.2019 18:05 > 14.09 18:05

Ujedinjena DS za bojkot, ali i za nastavak borbe za slobodne izbore

 Glavni odbor Ujedinjene Demokratske stranke, koju će činiti DS, Socijaldemokratska stranka i Zajedno za Srbiju, odlučio je na današnjoj sednici da stranka ne učestvuje na predstojećim parlamentarnim izborima zbog kako se navodi, "očigledne nespremnosti režima da obezbedi elementarne uslove za poštene izbore i slobodno izražavanje volje gradjana".Ujedinjena DS je u saopštenju navela da bojkot izbora "nije cilj" politike stranke ali i da ta odluka "ne znači odustajanje od borbe za demokratsku transformaciju države i za slobodne i poštene izbore".

"Upravo suprotno, odluka o bojkotu izbora pod ovim okolnostima, znači još snažniju borbu za promenu izbornih uslova od koje nećemo odustati. Tu borbu nastavljamo ne samo u zemlji, već i kroz saradnju sa Evropskim parlamentom, Evropskom komisijom i drugim medjunarodnim institucijama i predstavnicima", stoji u saopštenju.

Dodaje se da će Ujedinjena Demokratska stranka aktivno raditi na demokratskoj i institucionalnoj obnovi zemlje kroz borbu za slobodne izbore i poštovanju vrednosti solidarnosti, slobode i odgovornosti.

"Rad na tome podrazumeva i rad na ubrzanom i formalnom ujedinjenju i obnavljanju Demokratske stranke, jer smatramo da jedino velika Demokratska stranka ima organizacione potencijale i akumulirano iskustvo izbornih i političkih pobeda, neophodno za promene ovog režima", piše u saopštenju.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*



otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.