AAA

POLITIKA | 17.09.2019 13:20 > 17.09 13:20

Vučić: SAD te koje su Prištini omogućile da se na Kosovu glasa samo sa kosovskim dokumentima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su SAD te koje su omogućile Prištini da se na predstojećim izborima na Kosovu glasa samo sa kosovskim dokumentima.

"SAD su im to omogućile, Evropljani im nisu odobrili", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Predsednik Srbije je izjavio da će svaki Srbin, "ma kako da se zove", biti uhapšen istog trenutka ako se utvrdi da je učestvovao u ubistvu lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Vučić je rekao da na rasvetljavanju tog zločina radi "vrhunski tim BIA" koji se kako je ocenio, "ozbiljno bore da se otkrije istina".

"Iako nismo mogli da vodimo uvidjaj, iako nijednog sekunda nismo mogli da saradjujemo sa Prištinom a de fakto ni sa Euleksom, mi i dalje vodimo najozbiljniju istragu i verujem da ćemo otkriti sve koji su u tom strašnom zločinu učestvovali", kazao je Vučić.

On je naveo da će "istog trenutka" biti uhapšen svaki Srbin, ma kako se on zvao, ako se utvrdi da je učestvovao u ubistvu Ivanovića.

"Jedan Srbin je bio ispitan, i to je Milan Radoičić, i za njega je utvrdjeno u tome nije učestvovao", kazao je predsednik Srbije.

Vučić je optužio političke protivnike da pokušavaju "usputno" da prebace na njega odgovornost za ubistvo Ivanovića.

Komentarišući izjave predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića da preduzeće "Krušik" izvozi oružje u Jemen, Vučić je naveo da on ne zna nikakvog trgovca bilo kakvim oružjem.

"Valjda mu je tako lakše, polaze ljudi od sebe. Samoprojekcija je čudo", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne razume zbog čega se pojavila histerija oko novih radova na Trgu Republike u Beogradu i ocenio da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić uradio "baš sve kako je trebalo, jer nije probleme stavljao pod tepih".

"Da li država daje više para zbog toga što je neko napravio grešku u projektu? Ne. Da li je grad kriv? Ne. Osim što nije ni malo šarmatan niti simpatičan, kao i ja, da li je Vesićev posao bio da im zapreti menicama i garancijama? Da li je to uradio? Jeste", rekao je Vučić novinarima prilikom posete prostorijama Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih na Kosovu i Metohiji.

Vučić je rekao da je Vesić "kriv" jedino što se odaziva na sudjenja na koje ga zove Dragan Djilas i tamo ga "razbija", zbog čega "plaća veliku cenu u svim Djilasovim medijima".

"A inače sam ponosan na to kako se u Beogradu gradi i presrećan sam jer će se za 20 godina pričati da je to uradjeno, ja se nadam u Vučićevo a ne u Vesićevo vreme", rekao je on.

Vučić je rekao da vidi da se vodi hajka protiv svega što se gradi u Beogradu, iako su na svakom koraku vidljive promene na bolje.

"Kojim god mostom da idete, vidite koliko je Beograd lepši. Slavija je uredjen trg sa fantastičnom fontanom. A oni su tamo sipali deterdžent, uništavali je motkama stručnjaci. I za sve što su imali protiv sve izgleda lepše", rekao je on.

Povodom Deklaracije Stranke demokratske akcije (SDA) o stvaranju Republike BiH, predsednik Srbije je naveo da će "i dalje biti uzdržan", čekajući, kako je rekao, odgovore zvaničnih institucija Republike Srpske i svih stranaka iz RS.

Vučić je posle obilaska spomen-sobe "Kosmetske žrtve" u Beogradu rekao da će posle reakcija institucija i partija iz RS razgovarati sa njihovim predstavnicima kako bi pronašli "neku vrstu zajedničkog imenitelja".

Komentarišući stavove kandidata za predsednika Hrvatske Miroslava Škora o odgovornosti Srbije za dešavanja 90-ih godina prošlog veka, Vučić je rekao da bi voleo da je od predsedničkih kandidata čuo nešto o budućnosti.

On je naveo i da je sa predstavnikom državnog sekretara SAD za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom juče obavio "pristojan" telefonski razgovor i dodao da će se u skorije vreme opet sastati sa njim, "gde god za to postoji mogućnost".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas prostorije Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih sa Kosova i Metohije, gde se upoznao sa njihovim problemima i obećao da će država nastaviti da čini sve što može da se pronadju njihovi bližnji.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.