AAA

POLITIKA | 17.09.2019 17:55 > 17.09 21:14

Aleksić (Narodna): Ostavka Stefanovića zbog afere u kojoj je svom ocu davao dozvole za izvoz oružja (VIDEO)

Prvi potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić izjavio je danas da bi ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović trebalo da podnese ostavku jer njegov otac Branko Stefanović učestvuje u izvozu srpskog oružja u Saudijsku Arabiju, koje preko posrednika završava u Jemenu.

"Dozvolu za izvoz oružja firmi GIM, koju predstavlja Branko Stefanović, dao je njegov sin Nebojša Stefanović. Portal Arms voč (Arms watch) objavio je da je GIM izvozio oružje u Saudijsku Arabiju. Pitam Nebojšu Stefanovića da li i danas, kao i 25. oktobra 2018. godine, tvrdi da nijedna kompanija njegovog oca nije imala ni dinar prometa i da nikada ništa proizvela, kupila ili prodala, nijedan metak", rekao Aleksić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Aleksić je istakao da ni u jednoj uredjenoj državi ministar unutrašnjih poslova ne bi više mogao da obavlja tu funkciju kada bi se utvrdilo da je svom ocu izdavao dozvole za izvoz naoružanja i vojne opreme.

"U Srbiji je to moguće jer je iznad svih njihov 'bos' (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić, koji je direktno uključen u sve te poslove", rekao je Aleksić.

Aleksić je upitao i da li će Stefanović odgovarati i zato što je njegov brat Nemanja Stefanović do skoro bio ortak u firmi sa Jugoslavom Petkovićem, sadašnjim direktorom državnog preduzeća SDPR, koje se takodje bavi trgovinom oružjem.
KOMPLETAN VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 1

rasa18/09/2019 09:53

Tito partija SNS armija.

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.