AAA

POLITIKA | 19.09.2019 09:45 > 19.09 09:45

Trifunović: PSG još nije doneo odluku o bojkotu, pogotovo je neće doneti ako neko vrši pritisak

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Sergej Trifunović izjavio je da odluku o bojkotu izbora PSG još uvek nije doneo, kao i da nije ni pomišljao da je donese u nametnutom roku do 15. septembra, piše nedeljnik NIN u današnjem izdanju.

"Niti ćemo je (odluku) doneti zato što je tako neko ufiksirao bez ikakvog prethodnog pomena i dogovora. Pogotovo je nećemo doneti ako taj neko još počne i da vrši pritisak", rekao je Trifunović u intervjuu za NIN.
Naveo je da odluka zavisi od mnogo posloženih faktora kao što je ishod razgovora na Fakultetu političkuh nauka (FPN) i to da li će se nešto suštinski promeniti u pogledu izbornih uslova.

"Ako se to ne desi u dogledno vreme, onda je ta najskuplja srpska reč 'bojkot', koja je čak i 'Kosovo' vratila u magacine, vrlo izvesno rešenje. No, bojkot nikako ne sme biti cilj, već sredstvo", naveo je Trifunović.

Komentarišući to što se odredjeni potezi PSG-a tumače kao "priprema za učešće na izborima", Trifunović je naveo da je jedini način na koji ti potezi mogu da se tumače poštovanje i sprovodjenje Sporazuma sa narodom, koji je, kako je ocenio "sporan i neprecizan u previše tačaka".

"Prilično nesavršen i nezavršen dokument pun rupa, ali smo ga potpisali kao akt dobre volje i poštovaćemo ga do kraja", rekao je Trifunović.

Govoreći o najavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića o dolasku OEBS-a nekoliko meseci pre izbora kako bi se utvrdilo da su svi izborni uslovi fer i pošteni, Trifunović je naveo da je to "dobro, ali da nije dovoljno".

"OEBS nadgleda izborni proces, a ne kreira ga. Ali je svakako dobar signal da Evropa od Srbije nije baš skroz digla ruke i da ipak vide šta se ovde dešava", rekao je Trifunović.

Trifunović je izjave Vučića da će "PSG preći cenzus" ocenio kao deo njegovog potkusurivanja sa liderima Saveza za Srbiju (SzS) Draganom Djilasom i  Vukom Jeremićem i ostalim višegodišnjim rivalima.

"Da im pokaže da je tamo neki pokret koji nema pas za šta da ujede, koji okuplja neke nove ljude i na čijem je čelu propali narkoman koji krade pare od bolesne dece, jači od njih koji su profesionalci i čije organizacije grade prekaljeni političari", rekao je Trifunović.KOMENTARI

Broj komentara : 1

Maks19/09/2019 10:52

Ako pogledamo našu političku scenu, videćemo sa jedne strane jaku autoritativnu vlast i sa druge strane razbijenu, raznoliku i nemoćnu opoziciju. Bojkot je isto toliko dobar način da se ugase neke stranke, kao i izbori. Recimo DS. Prva stranaka, novog višestranačja, osnovana 1989. Na dobrom je putu da nestane, sa bojkotom, ili bez njega.Jednostavno DS, je lošom vladavinom sebe lišio pametnih i sposobnih i došao do dna. Gde je za vreme Đinđića bio Lutovac? Da li je čovek sposoban da vodi stranku?

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.