AAA

POLITIKA | 19.09.2019 11:40 > 19.09 11:40

Djilas: Posredovanje EU je dobrodošlo ali se nećemo odazvati pozivu Maje Gojković (VIDEO)


Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Djilas izjavio je danas da je posredovanje Evropske unije u unapredjenju izbornih uslova u Srbiji dobrodošlo ali da opozicija neće učestvovati u razgovorima na koje poziva predsednica parlamenta Maja Gojković.

"Ako Evropska unija želi da se posle sedam godina evropski standardi primenjuju i na onom delu Evrope koji se zove Srbija, mi smo srećni", rekao je Djilas novinarima ispred Predsedništva Srbije i dodao da je dobro ukoliko neko iz medjunarodne zajednice želi da posreduje da se dodje do adekvatnih izbornih uslova.

On je, medjutim, naveo da svako ko misli da će se opozicija odazvati pozivu Maje Gojković ozbiljno potcenjuje i opoziciju i njenu odlučnost da se za te izborne uslove bori.

Djilas je rekao da je situacija takva da je veliki broj ljudi u Srbiji ucenjen poslom da glasa za stranku na vlasti i obezbedjuje takozvane sigurne glasove a da mediji sprečavaju bilo koga iz opozicije da nešto kaže.

"Izbori pod prisilom nisu izbori", rekao je on i dodao da postoji spremnost da se učestvuje u dijalogu sa evropskim posrednicima i predstavnicima ukoliko oni žele da rešavaju takve stvari.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.