AAA

POLITIKA | 19.09.2019 12:55 > 19.09 12:55

Nova stranka: Javnost da bude obaveštena o rešavanju slučaja bivše direktorke Instituta Vinča

Nova stranka saopštila je danas da zahteva od nadležnih organa da javnost bude obeveštena na koji način su i kada procesuirani i rešeni slučajevi bivše direktorke Instituta za nuklearne nauke "Vinča" Milice Marčete Kaninske i njenog supruga Slavka Karića.

"U klasičnom naprednjačkom maniru zataškavanja po principu 'svakog čuda za tri dana dosta', i slučaj Marčete Kaninske još je jedan u nizu aktuelnog režima po kojem ona ne samo što nije smenjena nakon brojnih malverzacija, nego je još i nagradjena novim radnim mestom, takodje u državnom sektoru Institutu za opštu i fizičku hemiju", navodi se u saopštenju Nove stranke.
Kako je ta stranka istakla, tužilaštvo još ne vodi postupak protiv Marčete Kaninske i njenog supruga Slavka Karića, koji je takodje bio zaposlen u "Vinči".

"Oni su svojevremeno bili pominjani u medijima isključivo po nepotizmu, platama od čak 270.000 dinara, luksuznim automobilima, stilskom nameštaju i ekstravagantnoj garderobi, a povrh svega i po mitu od 4.000 evra koji je Karić tražio od jednog kolege, zbog čega je bio i hapšen", dodaje se u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.