AAA

POLITIKA | 19.09.2019 13:10 > 19.09 13:10

Jerkov (DS): Opozicija treba da prihvati ponudu Evropskog parlamenta za posredovanjem u dijalogu

Poslanica Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov kazala je danas da je vest da je Evropski parlament spreman da posreduje u dijalogu oko izbornih uslova odlična za gradjane i da pruža šansu koju nijedan, kako je ocenila, odgovoran politički akter ne sme unapred da odbaci. "Ovo je ujedno i ispunjenje zahteva opozicionih poslanika koje su u više navrata iznosili, što evropskim parlamentaracima, tako i drugim zvaničnicima Evropske unije, stavljajući jasno do znanja da pod ovim i ovakvim izbornim uslovima teško možemo izaći na izbore i tražeći njihovu pomoć za izgradnju demokratije u Srbiji", rekla je Jerkov za agenciju Beta.

Jerkov je kazala da Evropska unija već izvesno vreme otvoreno govori o nedostatku, kako je navela, fundamentalnih prava u Srbiji i o mnogim drugim problemima sa demokratijom i vladavinom prava.

"I zato ova ponuda za medijaciju upravo jeste jedan od načina da se i Evropska unija uključi u njihovo rešavanje i mi tu ponudu treba da prihvatimo, kao proevropska politička snaga kojoj je u interesu postizanje demokratskih i fer izbornih uslova i rešavanje problema, a ne njihovo produbljivanje", rekla je Jerkov za agenciju Beta.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.