AAA

POLITIKA | 20.09.2019 11:05 > 20.09 13:54

Jovanović (SzS): Uzrok poplava u centru Beograda šarlatanska rekonstrukcija. SNS: Havarija nema veze sa rekonstrukcijom

Šef odbornika Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović ocenio je danas da je uzrok pucanja cevi i poplava u centralnim gradskim ulicama "isključivo šarlatanska rekonstrukcija koju sprovodi gradska vlast" od koje je zatražio da "nadoknadi materijalnu štetu svim gradjanima koji je danas, isključivo njihovom krivicom, trpe".

Jovanović je u pisanoj izjavi upozorio gradsku vlast da "teror nad Beogradjanima mora prestati i da se rekonstrukcije ulica moraju raditi po valjanom projektu, poštujući struku i zadate rokove, bez improvizacije i i ugradjivanja".

"U normalnim zemljama nezamislivo je da se probuši magistralni cevovod prilikom radova, ukoliko se dobro uradi projekat i stručno sprovodi nadzor. Upozoravali smo da je sve vreme rekonstrukcije bilo jasno da je projekat loš, jer je izvodjač stalno prijavljivao 'razne cevi koje se nisu nalazile' u planovima", naveo je Jovanović a preneo SzS.

On je dodao da je Ulica 27. marta "puštena u funkciju, a da nije kompletno završena", kao i da je "obećana dinamika za završetak te i Ulice kraljice Marije od strane Gorana Vesića, bila 20. avgust".

U beogradskoj Ulici kraljice Marije, rano jutros pukla je cev na magistralnom cevovodu, velika količina vode sliva se na tu i okolne ulice pa je saobraćaj u tom delu grada otežan. Voda iz cevi koja je pukla sliva se u Cvijićevu ulicu, Bulevar Despota Stefana, Ulicu Starine Novaka, Dalmatinsku ulicu, Ulicu Stanoja Glavaša.

Osim saobraćaja u tom delu grada otežan je prolaz i pešacima zbog velike količine vode i mulja.

Vladimir Šobot, koordinator izvršnog direktora Beogradskog vodovoda i kanalizacije rekao je za RTS da očekuje da će doći do poremećaja u vodosnabdevanju i umanjenog pritiska, a da potrošači na višim spratovima možda i neće imati vodu.

Kako je rekao, havarija je na magistralnom cevovodu koji snabdeva dva centralna gradska rezervoara.

SNS: Havarija u centru Beograda nema veze sa rekonstrukcijom Ulice 27. marta

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Luka Petrović odbacio je danas optužbe Saveza za Srbiju da je havarija magistralnog cevovoda u centru Beograda povezana sa rekonstrukcijom Ulice 27. marta i optužio šefa odbornika SzS u Skupštini Beograda Nikolu Jovanovića da "obmanjuje gradjane i skuplja političke poene".

Petrović je u pisanoj izjavi naveo da "niko nije probio magistralni cevovod nego je cev pukla do pritiska u Karnegijevoj ulici, a rekonstruiše se druga ulica".

"Svi problemi na ovoj deonici su zbog neažurnog plana podzemnih instalacija i tu odgovornost snosi projektant", naveo je Petrović i dodao da će Grad Beograd primeniti "ugovorom predvidjene mere prema odgovornom projektantu".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.