AAA

POLITIKA | 23.09.2019 17:35 > 23.09 20:27

Ne davimo Beograd - okupljanje ispred suda u Kruševcu u znak podrške Mariji Lukić

  • Foto: NDMBGD

Inicijativa Ne davimo Beograd danas je okupljanjem ispred suda u Kruševcu uputila podršku Mariji Lukić na sudjenju sa bivšim gradonačelnikom Brusa Milutinom Jeličićem Jutkom.

Inicijativa je ocenila da su advokati optuženog u nastavku "opstrukcije sudjenja", nakon višesatnog pretresa predložili 30 novih svedoka, pa je novi pretres zakazan za 6. novembar u Kruševcu.

"Slučaj Marije Lukić je važan za sve žene u Srbiji koje svakodnevno proživljavaju različite oblike nasilja na radnom mestu, u kući, i na ulici, stoga idemo solidarno do kraja procesa do pobede", navodi se u saopštenju Inicijative.

U saopštenju se navodi da Jeličić za sada nije imao "nikakve posledice za svoja zlodela", da se sudski proces "neprestano odlaže", kao i da je Jeličiću vraćen mandat odbornika u opštini Brus nakon kraćeg oduzimanja i  podnošenja ostavke.

"Marija i njena porodica zbog svoje borbe trpe različite pretnje i ucene i zastrašivanja u Brusu, stoga je veoma značajno da nastavimo da joj pružamo podršku i pokažemo da u toj borbi nije sama", navodi Ne davimo Beograd.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.