AAA

POLITIKA | 26.09.2019 18:55 > 26.09 18:55

Srpska lista: Izborni cilj je osvajanje svih 10 poslaničkih mesta namenjenih Srbima

Potpredsednik Srpske liste Srdjan Popović izjavio je danas da je cilj te partije na parlamentarnim izborima 6. oktobra, da osvoji svih 10 poslaničkih mesta namenjenih srpskoj zajednici u Skupštini Kosova. 

Kako je preneo RTK 2, Popović je na predizbornom skupu Srpske liste u Gračanici rekao da su kandidati te partije za poslanike "provereni, časni i pošteni ljudi, koji neće ćutati u skupštini, koji će se uvek boriti za istinu".
Predsednik Srpske liste Goran Rakić je rekao da medju Srbima na Kosovu i Metohiji ne postoji podela na "južne i severne Srbe".

"Ovo je politička borba u kojoj biramo legalne i legitimne predstavnike koji će zastupati vaše interese. Zato je neophodno da svi zajedno 6. oktobra izadjemo na glasanje i pokažemo srpsko jedinstvo", kazao je Rakić.

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić ocenio je da su predstojeći izbori "važni za opstanak Srba na Kosovu".

"Srpska lista je danas ime i prezime za jedinstvo i slogu Srba na Kosovu i Metohiji, ime i prezime za ono što treba da bude naš krajnji cilj, a to je pre svega opstanak, ali i povratak naših sunarodnika na ove prostore", naveo je Jevtić.

Srpska lista će na vanrednim parlamentarnim izborima 6. oktobra nastupiti pod rednim brojem 135 a pored nje, iz redova srpske zajednice, na izborima učestvuju i koalicija "Sloboda", Samostalna liberalna stranka i Partija kosovskih Srba.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.