AAA

POLITIKA | 27.09.2019 22:55 > 27.09 22:55

Trajković: Nudili su mi video-kasetu sa snimkom ubistva Olivera

Predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova i Metohije Rada Trajković izjavila je da joj je nudjena kopija video-kasete sa snimkom ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, ali da je odbila da ga uzme navodeći da dokazi treba da se predaju tužilaštvu u Prištini."Pred odlazak u Kosovsku Mitrovicu doživela sam neverovatan pritisak. Rečeno mi je da će me čekati 'škaljarci', 'kavčani', mafija... da će me ubiti. Dolazili su i u sedište naše koalicije Sloboda", rekla je za subotnje izdanju beogradskog lista "Danas" Radmila Trajković koja je kampanju pred kosovske izbore počela u Kosovskoj Mitrovici, na mestu gde je 2018. godine ubijen Ivanović.

Ona je navela da je doživela i "neverovatnu ponudu".

"Neki ljudi, rekla bih iz netransparentih krugova, ponudili su mi kopiju kasete (sa snimkom) ubistva Olivera Ivanovića. Rečeno mi je da je jedna kaseta data nekima iz vlasti, a druga je ponudjena meni. Rekla sam da ja niti uzimam, niti dajem pare, i da bi te dokaze, ukoliko ih imaju, trebalo da ponude tužiocu Sulji u Prištini", rekla je Trajković.

Trajković je rekla i da nikad neće odustati od otkrivanja počinioca ubistava Ivanovića, kao i da predizbornu kampanju ne koristi za sopstevnu promociju, već da gradjanima pokaže kakva je politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića prema Kosovu.

Rekla je da se s Ivanovićem politički nije uvek u svemu slagala, ali da su imali jedinstvene političke ciljeve.

"Ja i danas čuvam Oliverovu poruku koju mi je poslao pet dana pre ubistva i koja glasi: 'Možda će me ubiti, ali ja ne mogu da odustanem, obrukao bih porodicu. To ne bi bilo na ponos moje porodice' ", ispričala je Trajković.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.