AAA

POLITIKA | 02.10.2019 19:25 > 02.10 19:25

Kosovo: Optužnica protiv Srbina zbog sumnje da je pripremao terorističke akte

Specijalno tužilaštvo u Prištini podiglo je optužnicu protiv Srbina S.A. zbog sumnje da je "pripremao teroristička ili krivična dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova", preneo je večeras portal Kossev.Pozivajući se na navode prištinske Kohe, portal je preneo da je S.A. iz pošte u severnom delu Kosovske Mitrovice oštećenom R.R. uputio paket u kom se nalazio pištolj, šest metaka, više kutija lekova i "srpski pamflet sa logotipom 'Vrhovna komanda Oslobodilačke Vojske Kosova i Metohije', kojim se pozivala žrtva i drugi gradjani srpske nacionalnosti, da prenesu oružje iz raznih skladišta u Mitrovici, kako bi izvršili napade nad srpskim gradjanima i za iste optužili Albance pred medjunarodnom zajednicom".

S.A. je optužen i za prevaru pošto je po navodima Tužilaštva, "od 2017. godine u kontinuitetu, obmanjivao mnoge gradjane, iznoseći neistinite činjenice kako bi protivpravno stekao materijalnu korist, koristio situaciju nekih gradjana Srbije predstavljajući se kao visoki funkcioner Ministarstva zdravlja Srbije i kao predstavnik organizacije za pacijente sa dijabetesom, pri čemu je na ime zaposlenja primao različite količine novca".
"Od oštećenog R.R. primio je novac u iznosu od 7.000 evra, od oštećenog S.R. 2.000 evra, a od oštećenog M.R. iznos od 5.000 evra. I od mnogih drugih je tražen novac za zaposlenje, ali zbog visokog iznosa nisu mogli da daju", navodi se u optužnici.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.