AAA

POLITIKA | 05.10.2019 15:25 > 05.10 15:45

Živković: Spremamo se za izbore, odluka o eventualnom bojkotu kada se raspišu (VIDEO)

Nova stranka se sprema za izlazak na predstojeće izbore u Srbiji, a konačnu odluku o tome da li će ipak bojkotovati izbore doneće ukoliko ocene da je to potrebno kada budu raspisani, izjavio je danas Zoran Živković, predsednik te stranke i poslanik.

"Nastavljamo svoju borbu za izborne uslove. Želimo da nateramo režim, zajedno s drugima iz opozicije i medjunarodnim predstavnicima, a pre svega s gradjanima, da stvorimo bar minimalne izborne uslova za predstojeće izbore", kazao je Živković.

Na konferenciji za novinare ispred Skupštine Srbije on je posle današnje 14. konferencije Nove stranke ocenio da bojkot treba "ostaviti za kraj", a do tada se boriti za "minimalne izborne uslove".

Povodom današnje, 19. godišnjice Petooktobarskih promena, Živković, nekadašnji premijer, kazao je da se u Srbiji nije mnogo šta promenilo od 2000. godine: "opet imamo autokratsku vlast, nije Slobodan Milošević, nego (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić sa istim onim problemima, zlim namerama i obeležjima devedesetih" godina.

Ipak, lider Nove stranke je ocenio da je 5. oktobar 2000. godine "najsvetliji dan u istoriji moderne Srbije".
Ceo video materijal možete preuzeti OVDE.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.