AAA

POLITIKA | 05.10.2019 17:10 > 05.10 17:10

RSE: Palmer i Grenel blisko će saradjivati kako bi se postigao sporazum


Stejt department je saopštio da će izaslanici Ričard Grenel i Metju Palmer usko saradjivati kako bi se postigao sveobuhvatni sporazum izmedju Srbije i Kosova, preneo je danas Radio slobodna Evropa (RSE).


"SAD vide istorijsku mogućnost da Srbija i Kosovo postignu sveobuhvatan sporazum o normalizaciji njihovih odnosa", izjavio je za RSE neimenovani portparol Stejt departmenta i dodao da odluka američkog predsednika Donalda Trampa o imenovanju izaslanika za mirovne pregovore svedoči o posvećenosti SAD miru, stabilnosti i prosperitetu za narod Srbije i Kosova.

Tramp imenovao je u četvrtak uveče američkog ambasadora u Nemačkoj Ričarda Grenela za izaslanika u pregovorima izmedju Kosova i Srbije.

Američka administracija je u avgustu takodje imenovala Metjua Palmera za specijalnog izaslanika za Balkan.

Stejt department je saopštio da će Palmer usko saradjivati sa Grenelom kako bi se postigao sveobuhvatni sporazum izmedju Srbije i Kosova.

"Specijalni izaslanik Palmer takodje će da nastavi svoj važan posao u približavanju regiona Zapadu, radeći sa vladama u unapredjivanju reformi i ojačanju protiv spoljašnih uticaja, pomažući im da prevazidju probleme koji im smetaju u njihovim evropskim i evroatlanskim aspiracijama", dodao je portparol Stejt departmenta.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.