AAA

POLITIKA | 07.10.2019 15:30 > 07.10 15:30

Novaković (Narodna stranka): Nema slobodnih izbora bez najmanje devet meseci slobode medija

Poverenik Narodne stranke za Vojvodinu Borislav Novaković izjavio je danas da je jedan od najvažnijih uslova za fer i demokratske izbore da mediji budu slobodni "najmanje devet meseci pre nego što gradjani izadju na birališta".

"Pitanje slobode medija nije pitanje izbornog dana, nego je pitanje svakog dana. Slobodni mediji znače da uspostavimo političku kulturu koja podrazumeva da opoziciono i svako alternativno mišljenje može da se iskaže svakog dana i u svim medijima", rekao je Novaković u Vrbasu, gde je razgovarao sa gradjanima.

On je ocenio da "nigde kao u Vojvodini nije primenjena tako obuhvatna i intenzivna kupovina glasova koju za račun SNS-a sprovode kriminalne i mafijaške strukture", i dodao da "na čelu tog kriminalnog sistema stoje Andrej Vučić i Zvonko Veselinović".

"Ako mi u kampanju idemo sa letkom u ruci, a oni sa parama, ako mi u kampanji pridobijamo pristalice snagom svojih argumenata, a oni prisilom i nametanjem stavova, ako u našoj kampanji učestvuju aktivisti, a u njihovoj kampanji kriminalci koji kupuju glasove za SNS, onda nema slobodnih izbora", ocenio je Novaković a preneo Savez za Srbiju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*



otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.