AAA

POLITIKA | 09.10.2019 13:15 > 09.10 13:45

Marković (SNS) nazvao Branislava Trifunovića spodobom

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Marković danas je na sednici Skupštine Srbije nazvao glumca Branislava Trifunovića "spodobom" koja cepa srpsku zastavu i to opravdava umetničkom slobodom.

"Umetnička sloboda je cepanje zastave? Kako ga nije sramota! Koliko je naših predaka poginulo za tu srpsku zastvu, koliko dedova, pradedova je dalo život za tu istu zastavu koju je on cepao pre neki dan", upitao je Marković osvrćući se na navode da je Trifunović u Narodnom pozorištu u Leskovcu tokom izvodjenja predstave "Pad" pocepao zastavu Srbije.

Marković je kazao i da ne zna šta je potrebno u Srbiji da tužilaštvo konačno pokrene postupak protiv Trifunovića.

Marković je potom pokazao fotografiju predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća na kojoj navodno puši marihuanu, i ocenio da je to razlog Bastaćevog "divljanja po Beogradu poslednjih meseci", aludirajući na performanse i akcije koje Bastać izvodi negodujući zbog postupaka gradskih vlasti.

Marković je stao u odbranu glumca Nenada Jezdića čiji je automobil, kako su preneli mediji, pre nekoliko dana oblepljen plakatima "Bojkot".

Skupština je tokom jutra završila razmatranje amandmana na Predlog zakona o otvorenim investicionim fondovima sa javnom ponudom tokom koje je najviše reči bilo o stranim investicijama.

Marković je rekao da je u prvih sedam meseci ove godine 2,3 milijarde stranih direktnih investicija što je za 43 odsto više nego prošle godine za isti period koja je, kako je naveo, takodje bila rekordna u privlačenju direktnih stranih investicija od 3,5 milijardi evra.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.