AAA

POLITIKA | 09.10.2019 15:45 > 09.10 16:47

Inicijativa Ne davimo Beograd razvila tepih laži ispred Skupštine Srbije u koju im bio zabranjen ulazak (VIDEO)


Inicijativa "Ne davimo Beograd" danas je ispred Doma Narodne skupštine umesto crvenog tepiha razvila, kako su ga nazvali, "tepih laži, podmetačina i blaćenja", na kojem su naslovne strane domaćih tabloida.

Na tim naslovnim stranama uglavnom se u negativnom kontekstu spominju čelnici opozicije i Inicijative a na tepihu se nalazi i veliki natpis "borba za slobodnu i demokratsku Srbiju".

Predstavnik inicijative Radomir Lazović rekao je agenciji Beta da su akciju pokrenuli zbog najavljenog dolaska predstavnika Evropskog parlamenta koji treba da posreduju u dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima.

Lazović je rekao da pozdravljaju interesovanje Evropskog parlamenta za stanje demokratije u Srbiji ali da upozoravaju učesnike razgovora da je situacija mnogo gora od one koju predstavnici vlasti pokušavaju da pokažu.

"U ovom trenutku postoji nepodeljeno saglasje svih opozicionih političkih aktera, eksperata i organizacija civilnog društva da u Srbiji ne postoje uslovi za fer izbore i da do marta sledeće godine, kada izbori treba da se održe, nema vremena da se naprave ključne promene koje bi promenile stanje u državi", rekao je on. Istakao je da je zbog toga bojkot "lažiranih izbora" jedino rešenje kojim započinju borbu za demokratsku i slobodnu Srbiju.

Lazović je rekao da Inicijativa "Ne davimo Beograd" nije pozvana da učestvuje na razgovorima u Skupštini Srbije ali su pozvali sve učesnike da interes gradjana stave iznad sopstvenih borbi za mandate i funkcije.

Ispred Skupštine je došao i predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, koji je rekao da je tu da podrži inicijativu i takodje istakao da se bojkotom bore za bolje izborne uslove i bolju Srbiju.

Aktivisti Inicijative "Ne davimo Beograd" su isti ovakav transparent razvili i ispred zgrade Narodne skupštine u Ulici kralja Milana, u kojoj se odvijaju razgovori.
Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd želela da udje na sastanak, obezbedjenje nije dozvolilo
Predstavnici Inicijative ne da(vi)mo Beograd danas su želeli da udju na sastanaka vlasti i opozicije kojem u Skupštini Srbije posreduju evropski parlamentrci, ali im obezbedjenje nije dozvolilo.

Radomir Lazović iz te Inicijative je rekao da Inicijativa nije pozvana na sastanak, ali da su želeli da pokažu evropskim parlamentarcima "tepih laži" napravljen od naslovnih strana režimskim medija u kojima se "blate" i kleveću svi oni koji se suprotstavljaju aktuelnoj vlasti.

"Želimo da vide naslovnice režimskih medija koje od svakog ko se usudi da govori protiv (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića pravi izdajnike, CIA plaćenike i Soroševe ljude, uništva ih i blati", rekao je Lazović novinarima ispred Skupštine Srbije gde se održava sastanak vlasti i opozicije uz posredovanje EU.

Lazović je kazao da bi za fer i poštene izbore najpre trebalo osloboditi medije.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.