AAA

POLITIKA | 10.10.2019 10:05 > 10.10 10:05

U Skupštini Srbije počela druga runda dijaloga vlasti i dela opozicije uz posredovanje EP

Uz posredovanje Evropskog parlamenta, danas se u Skupštini Srbije održava druga runda dijaloga vlasti i opozicije o izbornim uslovima.

Kako je javio reporter agencije Beta, sastanku prisustvuju bivši poslanik EP Knut Flekenštajn i šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici dok vladajuću koaliciju predstavljaju Vladimir Djukanović i Vladimir Orlić iz Srpske napredne stranke i Žarko Obradović iz Socijalističke partije Srbije. 

Dijalogu su se odazvali i predstavnici dela opozicije, medju kojima su lider Nove stranke Zoran Živković, Tatjana Macura iz Stranke moderne Srbije i predsednik Srpskog patriotskog saveza SPAS, Aleksandar Šapić.

Članice Saveza za Srbiju ranije su najavile da će bojkotovati te razgovore a u dijalogu neće učestvovati ni Srpska radikalna stranka, Demokratska stranka Srbije, Dosta je bilo i Socijaldemokratska stranka čiji je lider Boris Tadić napustio jučerašnji sastanak, navodeći da u dijalogu moraju učestvovati predstavnici svih opozicionih stranaka. 

Od predstavnika nevladinih organizacija, sastanku prisustvuju Bojan Klačar iz CeSID-a i Raša Nedeljkov iz organizacije CRTA.

Teme današnje runde dijaloga biće mediji, REM, edukacija birača, birački spiskovi i finansiranje političke kampanje.

KOMENTARI

Broj komentara : 1

sole10/10/2019 11:47

Znači EU je medijator samo iz jednog razloga: formirati novi saziv Skupštine u punom kapacitetu da bi ona donala odluku ko će da potpiše prodaju Kosova.Opozicija treba da objasni to ne obrazovanom, ne odgovornom i nevaspitanom narodu.Kakav smpo mi narod najbolje se vidi iz dogadjaja u Ivanjici.Sad će EU da štiti takav narod.

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.