AAA

POLITIKA | 14.10.2019 15:55 > 14.10 18:12

Uzbunjivač iz Krušika ide u kućni pritvor

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je danas rešenje kojim je potvredjen kućni pritvor uhapšenom uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću, IT stručnjaku iz fabrike "Krušik" kod Valjeva.

On je osumnjičen da je novinarima bio izvor za objavljivanje informacije o poslovima sa izvozom oružja, koji se dovode u vezu s ocem ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

U saopštenju Uprave Višeg suda u Beogradu se navodi da je rešenjem Apelacionog suda u Beogradu danas ukinuto rešenje krivičnog vanpretresnog veća Višeg suda u Beogradu kojim je Aleksandru Obradoviću bio odredjen pritvor. Apelacioni sud je predmet vratio na ponovno odlučivanje.

Nedeljnik NIN objavio je ranije da je pritvor od 30 dana odredjen "osobi" koja je navodno novinarima dostavila podatke o tome da je Branko Stefanović, otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, uklučen u trgovinu oružjem.

NIN je naveo da javnost o tom slučaju nije obaveštena, kao i da je do "tajne akcije vlasti" došlo po objavljivanju teksta o trgovini oružjem na medjunarodnom portalu "http://armswatch.com/", kako bi se utvrdilo kako su kompromitujući dokumenti došli do novinara.

Puštanje Obradovića na slobodu zatražila su u nedelju novinarska udruženja i političke organizacije i održala skup podrške ispred Centralnog zatvora u Beogradu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.