AAA

POLITIKA | 14.10.2019 21:00 > 14.10 22:04

Incident na promociji Vesićeve knjige, koškanje aktivista SNS i Stranke slobode i pravde

U beogradskoj Knez Mihailovoj ulici, večeras je tokom promocije "Knjige o Beogradu" koju je napisao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, došlo do incidenta izmedju aktivista SNS i Stranke slobode i pravde, koji su ispred galerije Progres organizovali izložbu "Vesiću, gde je sad moj Beograd". 

Kako je javio reporter agencije Beta, do incidenta je došlo kada su aktivisti SNS-a pokušali da uruče Vesićevu knjigu funkcionerima Stranke slobode i pravde, Marku Bastaću i Borku Stefanoviću.

Na ulaznim vratima galerije Progres stali su aktivisti SNS-a, dok su aktivisti SzS-a bili pored njih, noseći transparente protiv Vesića. 

Ispred te galerije bio je Simo Spasić, predsednik udruženja ubijenih i kidnapovanih na Kosovu i Metohiji, koji je vredjao pripadnike opozicionog SzS-a. 

Dok su aktivisti SzS-a uzvikivali "Vesiću, lopove", pripadnici SNS-a su uzvraćali sa "Djilasu, lopove". 

Usledilo je koškanje omladinaca dve stranke ali se situacija brzo smirila. 

Ministra za rad i socijalnu politiku Zorana Djordjevića izviždali su aktivisti SzS kada je ulazio na predstavljanje Vesićeve knjige.

Po navodima reportera Bete, ispred galerije nema uniformisanih policajaca ali su prisutni pripadnici MUP-a u civilu. 

Promociji Vesićeve knjige, izmedju ostalih, prisustvovali su pevačica Leontina i glumci, Svetislav Goncić i Branko Milićević-Kockica.


Aktivisti Saveza za Srbiju jurili Vesića nakon što je promovisao knjigu o glavnom gradu
U centru Beograda večeras je došlo do incidenta posle promocije "Knjige o Beogradu" zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, tokom koga je najpre došlo do uzajamnog guranja pripadnika Vesićevog obezbedjenja i aktivista Saveza za Srbiju koji su potom "jurili" zamenika gradonačelnika dok je išao ka službenom automobilu.

Kako je javio reporter agencije Beta, do incidenta je došlo kada je Vesić izlazio iz galerije Progres u Knez Mihailovoj ulici, gde je održana promocija knjige.

Tokom uzajamnog guranja pripadnika Vesićevog obezbedjenja i aktivista Saveza za Srbiju, delovalo je da je neko odgurno i zamenika gradonačelnika a potom su opozicioni aktivisti trčali za Vesićem od izlaza galerije u pravcu Zmaj Jovine ulice.

Oni su uvredama dočekali goste promocije, medju kojima i generalnog sekretara predsednika Srbije Nikolu Selakovića, a jedna od aktivistkinja SzS pokušala je telom da zaustavi vozilo u kom se Vesić nalazio a koje se velikom brzinom uputilo na Narodnom pozorištu.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.