AAA

POLITIKA | 15.10.2019 18:00 > 15.10 18:45

Vučić o Interpolu i Kosovu: Problem nismo rešili, i o taksistima: Ostaje težak posao

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je današnje odustajanje Kosova od zahteva za prijem u Interpol, "mala, taktička pobeda" Srbije, ali problem "strateški nismo rešili". 

On je posle učešća na konferenciji "EU i Srbija: zajednička sudbina" u Beogradu rekao da je Priština odustala od zahteva jer je videla da bi rezultat po nju bio još nepovoljniji nego na glasanju na Generalnoj skupštini Interpola prošle godine. 

"Mislili su da će im bar trend biti povoljniji nego prošle godine, ali su odustali kad su videli da bi još manje država glasalo za njihovo članstvo. Nije im to glupa odluka, jer njihovi gradjani nisu bili u prilici da vide koliko su podrške izgubili", rekao je Vučić novinarima.

Govoreći o odluci predstavnika taksi udruženja da nakon razgovora sa njim prekinu blokadu centra Beograda, Vučić je kazao da je za gradjane najvažnije da je "proces odblokiran".

"Razgovarao sam s ljudima, molio ih već danima indirektno, a danas i direktno (da ne blokiraju Beograd), i hvala im na razumevanju. Nama ostaje težak posao, znate svi o čemu se tu radi. Taksisti su potpuno posvećeni unapredjenju svoje službe, tome da njihova usluga bude na najvišem nivou, a država je spremna da im ponudi subvencije za to", kazao je predsednik Srbije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.