AAA

POLITIKA | 21.10.2019 09:15 > 21.10 09:15

Jovanović (SzS): Gradska vlast da ukloni divlje objekte na Savskom nasipu, prijave u pripremi


Odbornička grupa Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda zahteva od gradske vlasti da momentalno ukloni sve "divlje objekte" na Savskom nasipu, kao i da se broj splavova na Savskom keju svede na broj predvidjen Planom za postavljanje plovila Grada Beograda, rekao je danas šef odborničke grupe SzS i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

"Nelegalnom gradnjom i nelegalnim zauzimanjem površina na ovom potezu narušava se zaštićena zona beogradskog vodoizvorišta, kompromituje odbrana grada od budućih poplava i brutalno otima savsko priobalje od naših sugradjana", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Jovanović je dodao da su vlasnici "divljih objekata" izgradnjom septičkih jama i bušenjem reni-bunara ugrozili snabdevanje Beogradjana pijaćom vodom, i istakao da "niko nema prava da se kocka za zdravljem Beogradjana, niti da im na kriminalan način otima obale reka".

"U razgovoru sa gradjanima Novog Beograda obavešteni smo da su zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću predočene sve ove relevantne informacije i pismene pritužbe, ali je da je on odbio da reaguje", naveo je Jovanović.

Jovavnoić je upozorio zamenika gradonačelnika Vesića i sva druga odgovorna lica u Gradskoj upravi Beograda da će u slučaju daljeg nečinjenja protiv njih biti, kako je istakao, u najkraćem roku podnete krivične prijave zbog dela kriminalnog udruživanja, protivpravnog zauzimanja zemljišta i oštećenja nasipa.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.