AAA

POLITIKA | 22.10.2019 20:50 > 22.10 20:50

Jedan od pet miliona: Profesor beogradskog FON-a studente nazvao teroristima

Udruženje "Jedan od pet miliona" je danas saopštiloda je profesor beogradskogFakulteta organizacionih nauka (FON) Mirko Vujošević na sastanku dekana, predsednika Saveta, predsednice Etičke komisije, šefova katedri i redovnih profesora FON-a, studente iz tog udruženja nazvao teroristima.

U saopštenju Udruženja "Jedan od pet miliona" piše da je Vujoševićna sastanku kazao: "Najbolje da se mi u ovo ne petljamo. Neka sve rešava Univerzitet koji saradjuje sa teroristima koji upadaju u Rektorat".
"Pozivamo profesora Vujoševića da nam objasni na koji način su studenti ugrozili globalnu bezbednost, pošto je to ono što teroristi rade, ako su samo štitili obraz Univerziteta. Ovakvo iznošenje optužbi o studentima koji su štitili svoju kuću, čiji je deo i FON, govore da je u ovoj državi tabloidizacija ušla visoko u obrazovanje", piše u saopštenju Udruženja.

Kako navodi Udr5uženje "Jedan od pet miliona", izjava profesora Vujoševića za cilj ima "zastrašivanje studenata da slobodno iskažu svoje mišljenje, targetiranje i crtanje mete na čelo mladima koji su imali hrabrosti da odbrane dvovekovnu tradiciju atonomije svoje kuće".

"Profesori FON-a umesto da stvari nazovu pravim imenom i doktorat Siniše Malog progalse plagijatom svojim izjavama sve više guraju u blato i FON i naš Univerzitet", piše u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.