AAA

POLITIKA | 04.11.2019 16:00 > 04.11 16:00

Stamatović: Čajetina 2020. počinje izgradnju još jedne gondole, od Ribničkog jezera do Čigote!

Osim izgradnje najduže panoramske gondole na svetu, zlatiborske "Gold gondole" duge 9 km koja će biti završena do kraja godine, opština Čajetina namerava da realizuje još jedan veliki infrastrukturni projekat na Zlatiboru i sagradi i drugu trasu gondole koja bi povezivala Ribničko jezero i vrh Čigote, najavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

Cilj izgradnje gondole je da se rastereti Tornik, a jedan krak gondole, od medjustanice u Ribnici, preusmeri do Čigote, kako bi i taj deo Zlatibora razvio sve svoje turističke potencijale i privukao rekreativce, ljubitelje prirode i adrenalinskih sportova, tokom cele godine rekao je Stamatović

On je objasnio da će gondola od Ribnice do vrha Čigote biti duga oko 4,5 kilometara, a stručnjaci  rade na odabiru najbolje trase.

Stamatović očekuje da će u naredne dve godine opština Čajetina završiti ovaj projekat po fazama i tako kompleks Čigote staviti u funkciju i zaokružiti turističku ponudu na nivou celog Zlatibora.
 
Opština će, kako je dodao, planirati sredstva u budžetu za 2020. godinu za početne radove, a nada se da će uspeti da dobije novac i od Vlade Republike Srbije jer je, istakao je Stamatović, reč o opštem interesu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.