AAA

POLITIKA | 08.11.2019 15:00 > 08.11 15:00

Zelenović sa Flesenkemperom: Srbija još uvek odbija postmonitoring misiju Saveta Evrope

Predsednik Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović poručio je danas na sastanku sa šefom misije Saveta Evrope (SE) u Srbiji Tobijasom Flesenkemperom da Vlada Srbije još uvek odbija postmonitoring misiju SE o stanju demokratije u Srbiji, a posebno o situaciji u lokalnim samoupravama.

"Vlast priča o navodnoj spremnosti da organizuje poštene izbore, a zapravo je zabranila Savetu Evrope da pošalje misiju koja bi utvrdila čime se sve vlast služi u gušenju osnovnih demokratskih sloboda", rekao je Zelenović, navodi se u saopštenju Zajedno za Srbiju.
Zelenović je podsetio na posetu predsednika Кomiteta za monitoring Кongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope Lin Verbek Beogradu, koja je organizovana nakon što je Zelenović u Savetu Evrope govorio o pritiscima na opštine i gradove u kojima na vlasti nije Srpska narpedna stranka (SNS).

"Verbek je jasno rekao da je na sastanku sa ministrom državne uprave i lokalne samopurave Brankom Ružićem razgovarao o uvodjenju postmonitoring misije u Srbiji. Ružić je to prvo prihvatio, a onda je dobio packe od vrha države i postmonitoring misija nije prihvaćena, što se nikada u istoriji Saveta Evrope nije dogodilo. To je diplomatski skandal koji još uvek nije ispravljen", rekao je Zelenović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.