AAA

POLITIKA | 08.11.2019 15:45 > 08.11 15:45

Bastać: Dobro je što je Vesić dobio staratelja na čelu radne grupe za Stari savski most

Predsednik beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Marko Bastać ocenio je danas da je dobra vest za Beogradjane što je zamenik gradonačelnika Goran Vesić dobio "staratelja u vidu Zorane Mihajlović", na čelu radne grupe za Stari savski most, pošto je, kako je ocenio, "svima jasno da Vesić ne ume ni kocke da složi kako treba, a kamo li da se bavi sudbinom jednog mosta".

Bastać je u pisanoj izjavi ocenio i da je "loša vest što je starateljka Gorana Vesića deo Vlade Ane Brnabić, koja od prvog dana štiti privilegovane i bogate, pa će i u ovom slučaju stati u zaštitu komfora stanovnika Beograda na vodi, na uštrb svih Beogradjana".
"Preko Starog savskog mosta se odvija 13 odsto ukupnog beogradskog saobraćaja, te bi bilo kakva intervencija na njemu dovela do potpunog kolapsa. Demontaža ovog mosta značila bi novo uništavanje kulturno-istorijske baštine prestonice, kao i poništavanje uspomene na antifašističku borbu Beogradjana", naveo je Bastać, a prenela Stranka slobode i pravde.

Vlada Srbije formirala je juče posebnu Radnu grupu za podršku izgradnje novog mosta preko reke Save u Beogradu kojom predsedava ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Članovi radne grupe su i predstavnici Ministarstva finansija, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i članovi stručnih službi Grada Beograda, predstavnici Saobraćajnog instituta CIP i Republičke direkcije za imovinu.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.