AAA

POLITIKA | 08.11.2019 18:10 > 08.11 18:10

SDS: Istočni krak Koridora 10 do pola završen u vreme bivše vlasti

Socijaldemokratska stranka (SDS) optužila je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da "lažima obezbedjuje podršku na izborima" i navela da je istočni krak Koridora 10 koji će sutra biti otvoren za saobraćaj, završen do pola u vreme bivše vlasti.

Reagujući na Vučićevu izjavu da je otvaranje za saobraćaj istočnog kraka Koridora 10 uspeh aktuelne vlasti o kom su drugi "mogli samo da sanjanju", iz SDS-a su naveli da je "za vreme bivše vlasti u potpunosti završen autoput do Madjarske i pokrenuti su radovi na ostatku koridora prema Makedoniji i Bugarskoj".
"Njegova vlast je samo tehnički ispunjavala ugovorne obaveze iz vremena bivše vlasti. Jedino što je njegova vlast mogla da uradi je da prekrši te dolaskom na vlast preuzete obaveze, tako da Vučić tragikomično zapravo predstavlja kao istorijski uspeh to što je njegova vlast uspela da ne obustavi izgradnju", naveli su iz SDS.

Ocenjuje se da će "u okolnostima potpune medijske blokade u kojoj nemaju priliku da čuju istinu, gradjani i sutra gledati lažnu sliku napretka Srbije, bez šanse da čuju istinu da je ovoj vlasti bilo potrebno gotovo sedam godina da bi uopšte pokrenula neke projekte koji nisu ni blizu završetka".

"Gradjani nemaju priliku da čuju istinu da je zapravo za vreme predsedničkog mandata Borisa Tadića završen prostorni plan Srbije, definisani pravci strateških koridora, završeni projekti i obezbedjene finansije za sve autoputeve i mostove koje Vučić otvara, završen najveći deo eskproprijacije, most preko Dunava kod Beške, most na Adi i više od polovine obilaznice oko Beograda", stoji u saopštenju.

Dodaje se da je u tom periodu "skoro u potpunosti završen Pupinov most za koji su obezbedjene finansije i dogovorena izgradnja u okviru strateškog partnerstva koje je bivša vlast uspostavila sa Kinom, projektovan, započet, i skoro završen autoput od Ljiga do Preljine u okviru strateškog partnerstva koje je bivša vlast uspostavila sa Azerbejdžanom.

Takodje su završeni put Ub Lajkovac, kompletna rekonstrukcija mosta Gazela i započeta izgradnja Žeželjevog mosta u Novom Sadu", navedeno je u saopštenju.

"Upravo zbog ovakvih primera je ključna naša borba za fer i poštene izborne uslove, a pre svega za uspostavljanje medijskih sloboda i za pravo gradjana da znaju istinu. Zato se i sutra i svaki dan u kom su gradjani izloženi ovakvim obmanama dešava izborna kradja, a ne samo na dan glasanja", ocenili su iz SDS-a.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.