AAA

POLITIKA | 08.11.2019 19:30 > 08.11 19:30

Ambasada SAD: Cilj posete Zarzeckog nije bio da saopšti odluku o sankcijama

Direktor Radne Grupe 231 Biroa za medjunarodnu bezbednost i kontrolu naoružanja Stejt Departmenta Tomas Zarzecki sastao se danas da srpskim zvaničnicima, a cilj njegove posete nije bilo da saopšti odluku o sankcijama, saopštila je večeras američka ambasada u Srbiji.

"Zarzecki se danas sastao sa zvaničnicima Vlade Srbije u okviru konsultacija koje obavlja sa američkim partnerskim i savezničkim vladama širom sveta u vezi sprovodjenja Sekcije 231 Zakona o suprotstavljanju američkim suparnicima kroz sankcije (CAATSA)", navodi se u saopštenju i dodaje da "cilj posete nije bio da se objavi odluka o sankcijama".
SAD pozdravljaju transparentnost koji je pokazala Vlada Srbije u vezi sa svojim namerama i aktivnostima. "Očekujemo nastavak bliske saradnju sa Vladom Srbije kako bi se obezbedila potpuna jasnoća u vezi sa punom primenom CAATSA i izbegli nesporazumi", dodaje se u saopštenju.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je Zarzecki došao u Beograd zato što je njegov posao da proceni da li neka zemlja ili kompanija treba da se nadje na udaru američkih sankcija.

Dačić je rekao da on nije došao samo u Srbiju nego u još 60 zemalja i da ne treba "praviti toliki spektakl" oko te posete.

Srpski ministar je preneo američkom zvaničniku poruku da Srbija želi otvoren odnos i da nema šta da krije i da ne želi da ulazi u probleme sa SAD.

Dačić je rekao da je razgovor bio konkretan i da neće biti sankcija.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.