AAA

POLITIKA | 12.11.2019 11:25 > 12.11 15:01

Jovanović (SzS): Do 1. oktobra realizovano samo 34 odsto planiranih investicija u Beogradu. Vesić: Jovanović čitao pogrešan rebalans budžeta (VIDEO)

Šef odbornika Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je od 19,3 milijarde dinara, koliko je budžetom za ovu godinu opredeljeno za investicije u glavnom gradu, do 1. oktobra realizovano 6,5 milijardi, odnosno 34 odsto plana, što je kako je ocenio, razlog zbog kog nema novih škola, vrtića i ambulanti u Beogradu.

Obraćajući se novinarima uoči početka sednice Skupštine Beograda na čijem je dnevnom redu rebalans gradskog budžeta, Jovanović je rekao da je u mandatima prethodnih vlasti za investicije u Beogradu godišnje izdvajano izmedju 200 i 300 miliona evra a da je u prvih devet meseci ove godine, u tu svrhu realizovano 56 miliona evra, uz projekciju da do kraja godina taj iznos dostigne 75 miliona evra.

"Sekretarijat za investicije ostvario je u prvih devet meseci samo 30 odsto plana. To se dešava kada su gradski sekretari i direktori javnih komunalnih preduzeća visoki funkcioneri SNS a ne ljudi koji znaju kako se sprovode projekti. Investicije čine devet odsto u javnim rashodima i to je dokaz zašto je ovo najgora vlast u istoriji Beograda i zašto grad propada", ocenio je Jovanović koji je i potpredsednik Narodne stranke.

On je naveo da je za obnovu obdaništa u Ovči, realizovano 0,3 odsto planiranih sredstava, za ambulantu u Borči 2,4 odsto planiranih sredstava, za rekonstrukciju Ulice kneza Miloša 0,0005 odsto plana dok je u okviru projekta izgradnje gondole na Kalemegdanu, iskorišćen 51,6 odsto planiranih sredstava, odnosno oko 454.000 evra za kako je rekao, "to što su posekli boriće".

"Za rekonstrukciju škole 'Svetislav Golubović Mitraljeta" iskorišćeno je 0,6 odsto planiranih sredstava dok je za troškove kabineta gradonačelnika i zamenika gradonačelnika iskorišćenost plana 83 odsto, odnosno 776.000 evra", rekao je Jovanović.

Govoreći o dnevnom redu današnje sednice Skupštine grada, Jovanović je kazao da će izmedju ostalog, biti usvojena Odluka o komunalnoj miliciji po kojoj će kako je naveo, milicioneri moći da rade u civilu i da primenjuju silu u vidu pendreka i biber spreja.

"Danas će usvojiti i izmene Poslovnika po kojima će umesto dosadašnje prakse, po kojoj je samo gradonačelnik mogao da govori po 10 minuta po bilo kojoj tački dnevnog reda, sada i zamenik gradonačelnika imati to pravo. To je još jedan dokaz kako se ponižava gradonačelnik i kako zamenik uzurpira funkciju gradonačelnika", ocenio je šef odbornika Saveza za Srbiju.

Vesić: Jovanović čitao pogrešan rebalans budžeta

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je danas da je šef odbornika Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović pročitao pogrešan rebalans budžeta i izveo pogrešan zaključak da je do sada realizovano samo 6,5 milijardi dinara investicija od planiranih 19,3 milijarde dinara i da je to razlog što nema dovoljno škola i vrtića.

"Jovanović je podatke uzeo iz predloga rebalnsa budžeta broj dva, a trebalo je da pogleda rebalans broj tri", rekao je Vesić u Skupštini grada na pitanje novinara da oceni Jovanovićevu tvrdnju .

Dodao je da su trećim rebalansom predvidjene investicije od oko 15 milijardi dinara, a da je do sada ugovoreno radova u iznosu 12,6 milijardi dinara.

Istakao je da će se i preostali novac potrošiti prema planu do kraja godine.

"Oni prvo treba da raščiste u svojoj glavi da li žele da ulažemo ili ne", rekao je Vesić.
CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.