AAA

POLITIKA | 13.11.2019 22:15 > 13.11 22:15

Aleksandar Obradović: Nema dileme u vezi sa zloupotrebama u Krušiku, firma postala partijski plen

Uzbunjivač iz Krušika Aleksandar Obradović izjavio je danas da nema nikakvu dilemu u vezi sa veličinom zloupotreba koje su se dešavale u Krušiku i da za to ima dokaze, ugovore, kalkulacije i zvanične ponude, koje imaju i sudski organi.

Obradović je u emisiji Presing N1 Televizije, koja je snimljena u njegovom stanu u Valjevu, kazao da je dolaskom Mladena Petkovića, sada već bivšeg direktora Krušika, ta firma postala partijski plen u kojoj su se dogadjale nezamislive stvari, te da je priča oko privilegovane grupe trgovaca samo jedno poglavlje.
"Višedecenijske dobavljače zamenili su privatni dobavljači. Na Krušik je stavljena šapa, da je čak i za papir za kopiranje morala da se angažuje firma vezana za Srpsku naprednu stranku", rekao je Obradović.

On je kazao da su privilegovane cene postojale samo za privilegovanu grupu u koju spada GIM, firma Slobodana Tešića, jedna firma iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koja ima predstavništvo u Srbiji, kao i još jedna beogradska firma.

"Grupa privilegovanih trgovaca pune četiri godine imala je privilegovane cene, jednake ili manje od cena koštanja Krušikovih proizvoda. Krušik je svesno išao na svoju štetu", rekao je Obradović.

Obradović je naveo da Branka Stefanovića, oca ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, nije nikada video, ali da zna da je dolazio više puta kao član delegacije, kao i da postoji dokument koji potvrdjuje njegovo prisustvo na dogadjaju povodom 80 godina Krušika.

Obradović je naveo da je o zloupotrebama u Krušiku pre medija, obavestio nadzorni odbor ministarstva odbrane, da ima dokaz da mu je ukazivao na nepravilnosti i da taj dokaz ima i tužilaštvo.

Rekao je da u Krušiku ne postoji oznaka vojna tajna i da se sve klasifikuje kao poslovna tajna.

"Nema govora da se radi vojnoj tajni. Sva dokumenta koja sam dostavio su ekonomske i finansijske prirode", rekao je Obradović.

Naveo je da je hteo da sve podeli sa nadležnim institucijama, ali da to nije uradio jer je znao da su u sve umešani najviši predstavnici vlasti.

Obradović je naveo da ne može i nije u mogućnosti da kaže sve što zna o poslovanju Krušika i poziva nadležne institucije kojima će izneti sve što zna.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.