AAA

POLITIKA | 14.11.2019 18:55 > 14.11 18:55

LSV: Tržni cenar Promenada ne sme dobiti upotrebnu dozvolu dok investitor ne reši probleme

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) upozorila je danas da tržni centar Promenada u Novom Sadu "ne sme" da dobije upotrebnu dozvolu dok investitor "ne preduzme sve neophodne mere, kako ne bi došlo do nesagledivih posledica po komunalnu infrastrukturu i normalan život u glavnom gradu Vojvodine".

"Ukoliko bude utvrdjeno da postoji bilo kakav propust ili pravno nedovoljno definisani detalj, insistiraćemo na tome da se sve nejasnoće i nepreciznosti isprave", naveo je LSV u saopštenju.

Dodaje se da je Liga socijaldemokrata Vojvodine, koja je deo vlasti u Novom Sadu, prva upozorila na to da investitori nisu poštovali projekat izgradnje objekta tržnog centra Promenada i da nisu na odgovarajući način rešili problem sa podzemnim vodama.

"To je bio razlog zbog kojeg smo još septembra prošle godine pozvali nadležne gradske službe i investitore da hitno reše problem sa podzemnim vodama, kako ne bi došlo do nesagledivih posledica po komunalnu infrastrukturu i normalan život u glavnom gradu Vojvodine", piše u saopštenju.

Navodi se da su iz LSV "i tada i kasnije" zahtevali da investitor "odmah, bez oklevanja, i bez obzira na troškove preduzme sve potrebne mere".

"Rekli smo i ponavljali da dok se to ne učini, taj objekat ne sme dobiti upotrebnu dozvolu. Duže od godinu dana insistiramo na rešenju ovog pitanja u najboljem interesu grada Novog Sada. Činićemo to i dalje, jednako pažljivo i bezuslovno, i po pitanju ove i svake druge investicije", stoji u saopštenju.

Iz LSV su dodali da pozdravljaju sve investicije u Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju u celini, ali "ne po svaku cenu i sigurno ne po cenu kvaliteta života i zdravlja svojih sugradjana".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.