AAA

POLITIKA | 14.11.2019 21:20 > 14.11 21:20

Brnabić na samitu u Parizu: Digitalna transformacija u Srbiji zasnovana na tri stuba


Srpska premijerka Ana Brnabić izjavila je danas na GavTek (GovTech) samitu u Parizu da je digitalna transformacija u Srbiji zasnovana na tri stuba transformaciji obrazovanja, javnih usluga i poslovnog okruženja i ocenila da su gradjani počeli da veruju u taj proces.

Na panelu "Kreiranje uslova za evropski GavTek trenutak", Brnabić je rekla da je digitalizacija prioritet vlade koju vodi i da gradjani Srbije sada vide opipljive rezultate tog procesa, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Brnabić je navela da digitalna transformacija javnih usluga izmedju ostalog vodi ka potpunom iskorenjivanju korupcije i dodala da digitalna transformacija poslovnog okruženja podrazumeva podršku inovacijama i startapovima.

Ona je kazala da "sve to treba da doprinese dinamičnom i održivom razvoju" i dodala da Vlada treba da bude lider i da podržava startapove i inovacije.

GavTek samit organizuje tehnološki startap Pablik (PUBLIC), uz podršku predsednika Francuske Emanuela Makrona, gradonačelnice Pariza An Idalgo i Evropske komisije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.