AAA

POLITIKA | 17.11.2019 13:20 > 17.11 13:20

Nova: Smesta okončati hajku na novinare dovodjenjem u vezu sa Vučićevim zdravstvenim problemima

Nova stranka zatražila je danas da se odmah okonča pritisak na novinare N1 i okonča hajka na njih dovodjenjem u vezu sa zdravstvenim stanjem predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Nova stranka upozorila je na višestruku opasnost jučerašnje ujedinjene reakcije pojedinih tabloida i samozvanih analitičara, ali i predstavnika režima, koji su na jednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom direktno povezali novinarska pitanja N1 predsedniku Srbije sa iznenadnim pogoršanjem njegovog zdravstvenog stanja.

"U državi u kojoj su sloboda medijskog delovanja i nezavisnost medija svedeni na najniže grane, a novinari i medijski radnici pod nezapamćenim pritiskom ne bi li postali puko orudje u rukama vlasti i instrument za izvršenje njihovih direktiva, predstavlja samo novi pokušaj da se ugrozi transparentnost i nezavisnost njihovog rada", navode iz Nove.

Napominju da je novinarstvo časna i odgovorna profesija, čiji sastavni deo jeste upravo postavljanje pitanje i zahtevanje odgovora u interesu gradjana i javnosti, a koja su, u informativnom delu programa, obaveza svakog političara, te samim tim posebno vršioca funkcije predsednika Republike.
"Ujedno podsećamo da je još jednom potvrdjena opravdanost zahteva lidera NOVE Zorana Živkovića koji u skupštinskom delovanju konstantno insistira na uvodjenju obaveznog lekarskog pregleda za narodne poslanike, ministre i predsednika države, što je u jednom svetlijem periodu novije srpske istorije i bila uobičajena praksa", navodi se u saopštenju.

Iz te stranke osudjuju bilo kakav vid likovanja ili ironije na račun zdravstvenih problema Aleksandra Vučića ili bilo kog drugog javnog funkcionera i zahtevaju da se odmah okonča pritisak na reportera i novinarsku ekipu televizije N1, koji su, i na konferenciji za medije Aleksandra Vučića u Beogradu na vodi, kao i u ostalim prilikama, samo radili svoj posao.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.