AAA

POLITIKA | 18.11.2019 17:40 > 18.11 17:44

Antić: Histerija u redovima opozicije narušava dostojanstvo Srbije

Član rukovodstva Socijalističke partije Srbije i ministar energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da je deo opozicije oko Saveza za Srbiju "ušao u političku histeriju", gazeći minimum ljudskog i državnog dostojanstva napadima na predsednika Republike, na njen Ustav i njene međunarodne pravne temelje.

"Kako drugačije objasniti zluradost i priželjkivanje najveće nesreće nakon vesti da je predsednik Republike Aleksandar Vučić primljen u bolnicu zbog zdravstvenih smetnji? Ne postoji ljudski, a kamoli politički razlog da se bilo ko raduje nečijim zdravstvenim problemima", piše u izjavi Antića.

Prema njegovim rečima, jedna stvar je nemati politiku i podršku građana, kao što ih nema Savez za Srbiju, ali "neljudski je priželjkivati smrt predsednika Vučića kao šansu za politički uspon, što su mnogi aktivisti i funkcioneri ovog saveza učinili proteklih dana".

"Šta je nego poziv na gaženje Ustava kada iz istog saveza pozivaju na odlaganje redovnih parlamentarnih izbora, pod bilo kakvim izgovorom. Civilizovan svet, kome pripada i naša zemlja, ne želi niti može da ulazi u ovakve avanture kakve predlažu iz saveza Đilasa, Obradovića i Jeremića, jer Srbija je ozbiljna, pravna i demokratska država koja funkcioniše samo na osnovu svog Ustava i zakona, nikako po željama ostrašćene političke manjine", izjavio je Antić.

On je upitao i "šta je nego kaljanje međunarodnog ugleda Srbije, a naročito njenog pravnog poretka" kada je optužujete da je "izvozila oružje islamskim teroristima, kao što kaže Vuk Jeremić".

"Bar bi on morao da ima minimum poštovanja za svoju državu, budući da je nekada bio član njene vlade i zahvaljujući kojoj je bio na visokoj funkciji u UN, umesto što protiv Srbije iznosi najteže moguće optužbe uprkos svim dokazima koji govore suprotno", rekao je Antić.

On je izjavio da je reč o "očajničkim potezima Đilasovog, Obradovićevog i Jeremićevog saveza, da potpuno odsustvo politike i programa nadoknade najtežim optužbama na račun sopstvene države, koju navodno žele da predvode".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.