AAA

POLITIKA | 21.11.2019 13:05 > 21.11 14:06

Šešelj: Funkcioneri pokazali amaterizam povodom afere Ruski špijun (VIDEO)

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je da su srpski funkcioneri u reakciji na aferu "Ruski špijun" pokazali dozu amaterizma i da se svuda u svetu takvi navodi prvo istraže pa se tek onda izadje u javnost. "Tako se to ne radi. Tako se ne reaguje u svetu. Kada se otkrije takva afera onda se to prvo istraži. Ako se već pročulo u javnosti onda je jedina izjava koja se može dati 'nadležni sprovode istragu, bićete obavešteni'", rekao je Šešelj. 

Kako je rekao, oko snimka gde se navodno vidi da ruski agent predaje kesu srpskom oficiru se digla gungula i panika, a još uvek se ništa ne zna.
"Na snimku se vide neke novčanice uglavnom žute i zelene, bilo ih je desetak, to je otprilike 1.000 evra. Šta se to plaća sa 1.000 evra. Ja bih pomislio da neko kupuje vagon mekinja da nahrani krave", rekao je Šešelj.

On je naveo da se čoveku za koga postoje navodi da je srpski civil ili oficir ne zna ni ime ni prezime, te da je prvo trebalo istražiti ko je taj srpski državljanin i kazniti ga ukoliko je u pitanju vojno lice.

Za Šešelja je, kako je rekao, ključno pitanje ko je mogao i ko je snimio navodog ruskog obaveštajaca da razmenjuje kese sa navodno srpskim državljaninom, ako to nije uradila naša kontraobaveštajna služba.

"To je mnogo veći problem, jer taj koji je snimao ima jače resurse, bolju organizaciju, bolje je tehnički pripremljen. Kako je taj neko znao da će doći do sastanka", rekao je Šešelj.

On je upitao i šta radi srpska kontraobaveštajna služba, da li ona samo sporadično otkriva rezultate, navodeći da snimak nije njen rezultat jer funkcioneri negiraju da je to njeno otkriće.

Šešelj je naveo, da je pomislio da je cela afera vezana za ruskog obaveštajca puštena da bi se skinuo sa dnevnog reda "Krušik", ali da nema dokaze i da ne može to da tvrdi.

On je govoreći o "Krušiku" rekao da je osnovna činjenica vezana za taj slučaj pitanje da li je "Krušik" zaista prodavao oružje privatnim firmama jeftinije.  Šešelj je rekao da ukoliko jeste, svi umešani u to moraju biti kažnjeni.

"Ako otac Nebojše Stefanovića, Branko, nije suvlasnik firme i ako nije zaposlen, po kom je osnovu išao sa delegacijom. To je onda trgovina uticajem", rekao je Šešelj.

Ceo video materijal možete preuzeti OVDE.


BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.