AAA

POLITIKA | 28.11.2019 13:15 > 28.11 13:15

Veselinović (Ne davimo Beograd) na sudu: Kriv sam što sam organizovao protest zbog pogibije radnika

Inicijativa "Ne davimo Beograd" saopštila je danas da je u počelo sudjenje aktivisti te inicijtave Dobrici Veselinoviću zbog organizovanja protesta u Beogradu zbog smrti dvojice radnika na gradilištu "Beograda na vodi" u septembru 2018. godine.

"Mi sudske pozive ne izbegavamo. Mi se ne krijemo iza poznatih roditelja, niti pokušavamo da rupama u zakonu i drugim metodama zaobidjemo kazne. Da, krivi smo što smo 14. septembra ispred Vlade Srbije organizovali protest 'Koliko vredi život u Srbiji' kao reakciju na smrt dvojice radnika", prenela je Inicijativa odbranu koju je pred sudom izneo Veselinović.

Veselinović je pred sudom dodao da su "krivi" što su organizovali protest na kojem su ukazali na odgovornost Vlade i Ministarstva gradjevinarstva za smrt radnika, rekavši i da on, kao organizator, prihvata "punu odgovornost za ovaj čin, i spreman sam da nosim sve posledice za njega".

Inicijativa je podsetila da su 2018. godine na gradilištima u Srbiji poginula 53 radnika, a više stotina je povredjeno na radu. Od januara 2013. do kraja 2017. godine, 187 ljudi je umrlo zbog povreda na radu.

"Ne davimo Beograd nastaviće i ubuduće da organizuje proteste, akcije i reagovanja na brojna kršenja ljudskih i radnih prava u našoj zemlji", navodi se u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.