AAA

POLITIKA | 30.11.2019 11:05 > 30.11 11:05

Američka ambasada: Politika Vašingtona se nije promenila posle izvešaja Pentagona

Američka politika prema Srbiji se nije promenila, ostala je ista dugi niz godina, rečeno je u ambasadi SAD listu Politika  na pitanje da li bi izveštaj Pentagona u kome se kaže da je Srbija najpopustljivije okruženje kada je reč o ruskom uticaju na Zapadni Balkan, mogao da utiče na budući kurs Vašingtona prema Beogradu.

Kako je rečeno za današnju Politiku, Vašington razume "interes Srbije da razvija pozitivne odnose s nizom partnera i očekivali bismo da će i ostali srpski partneri pokazati slično poštovanje i podršku za srpske strateške ciljeve".

U američkoj ambasadi, kako je navedeno, podsećaju da je ambasador Entoni Godfri nedavno objasnio da je u strateškom interesu SAD da se Srbija razvija kao moderna, demokratska, prosperitetna evropska država, koja je u miru sa susedima, koja demonstrira puno poštovanje vladavine zakona i posvećena je garantovanju prava svih njenih gradjana.

Listu je rečeno i da Amerika u potpunosti podržava "navedeni cilj Srbije u evropskim integracijama i članstvu u EU", kao i da poštuje srpsku politiku vojne neutralnosti.

"Naš angažman sa Srbijom i američkom tehničkom pomoći, koja se u velikoj meri realizuje preko USAID-a -  ima za cilj da pomogne Srbiji u postizanju zacrtanog cilja, evropske integracije", navela je Politika prenoseći odgovor američke ambasade.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.