AAA

POLITIKA | 02.12.2019 14:50 > 02.12 15:27

Vučić: Razumeo sam primedbe delegacije Evropskog paramenta (VIDEO)


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas rekao da je "razumeo primedbe" u razgovoru s delegacijom Evropskog parlamenta o stanju ljudskih prava, demokratije i medijskih sloboda u Srbiji.

Vučić je posle sastanka s delegacijom u kojoj su izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik i lider grupe Evropske narodne partije (EPP) u Evropskom parlamentu, Manfred Veber, rekao da je mnogo problema u tim oblastima, kao i u vezi s pitanjem Kosova.

Vučić je naveo da je potrebno napraviti bolje izborne uslove, da je siguran da oni mogu biti još bolji.

"Ja sam, razume se, bio naravno kritičan prema sebi i nama, razumeo dobro odredjene primedbe naših gostiju i ukazao šta stvarno mislim", rekao je Vučić novinarima.

Dodao je da je na sastanku sa zvaničnicima EP izneo stavove koje i inače iznosi u domaćoj javnosti.   

"Srbija nastavlja svoj evropski put. Želimo brže otvaranje poglavlja", rekao je Vučić o evrointegraciji Srbije i da će se Srbija ponašati pragmatično i racionalno.

Vučić: Susret evroparlamentaraca sa našim političkim protivnicima važan za demokratiju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da pozdravlja susret delegacije Evropskog parlamenta sa, kako se izrazio, njegovim "političkim protivnicima" i dodao da je to veoma važno za demokratiju.

"Siguran sam da će mnogo mudrih ideja za rešenje pitanja Kosova čuti od (lidera Dveri Boška) Obradovića i (predsednika SSP Dragana) Djilasa", rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon susreta sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom i liderom grupe Evropske narodne partije u Evropskom parlamentu, Manfredom Veberom.

Odgovarajući na pitanje novinara, Vučić je rekao da je video svoju sliku (karikaturu) na naslovnoj strani lista Danas i da mu lepo stoje krugovi (mete).

List Danas objavio je karikaturu na kojoj Vučić na sebi ima nacrtane mete, kao ilustraciju teksta u kojoj karikaturisti govore o napadima na taj list zbog objavljivanja karikatura.
Vučić: Briga me šta drugi misle imaćemo i dalje dobre odnose sa Rusijom i Kinom
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija na evropskom putu ali čuva dobre odnose sa Rusijom i Kinom jer nezavisno donosi svoje odluke u najboljem interesu države i "baš ga briga šta drugi misle".

"Umirem od smeha kad mi kažu da smanjimo saradnju sa Rusijom i Kinom, a njihove delegacije dolaze godišnje kod njih po petnaest put radi trgovine", rekao je Vučić, posle sastanka sa evropskim parlamentarcima, navodeći da mu "niko neće soliti pamet".

Vučić je dodao da neće dozvoliti da mu predavanja drže oni koji imaju "hiljadu puta" veću razmenu sa Kinom, "to mogu nekima drugima u okruženju".

Kako je rekao, dobio je po prvi put u pisanoj formi,  potvrdu da će kineski predsednik Si Dji Ping doći naredne godine u Srbiju.

On je rekao da je Srbija tehnički spremna za otvaranje četiri poglavlja u ovom trenuku, ali misli da će biti jedno, uz opasku da ćemo  "sa 17 da skočimo na 18, a to je od istorijskog značaja za Srbiju".

Kako je rekao, samo želi da čuje hoće li Srbiju u Evropi ili ne.

Kako je naveo, "da se Manferd Veber pita znam da bi nas hteli u Evropu jer on ima jasnu viziju Evrope", ali se ne pita samo on.

"Mi ćemo tako da pratimo njihovo usaglašvanje, da gledamo kojim putem se to kreće, da ispunjavamo svoje obaveze. I ja računam, jedno za tri godine  kad nam ukupno budu otvorili još četiri poglavlja -  tad ćemo već da predjeno taj broj dvadeset i to će biti od velikog značaja za našu zemlju", dodao je Vučić.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.