AAA

POLITIKA | 03.12.2019 20:40 > 03.12 20:53

Bondarjev: U izvozu srpskih mina u Ukrajinu učestvovala firma oca srpskog ministra policije

Bivši član Ruskog instituta za strateška istraživanja (RISI) zadužen za Balkan Nikita Bondarjev izjavio je da je u izvozu mina iz srpske fabrike Krušik sa srpske strane posredovala firma čiji je predsednik otac ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

"To je velika tema, to što je u Ukrajini pronadjeno srpsko naoružanje, konkretno mine proizvedene u srpskoj fabrici Krušik u Valjevu", rekao je Bondarev ruskoj državnoj televiziji Rusija 24, dodajući da nije reč o starim jugoslovenskim vojnim rezervama, već o sadašnjoj proizvodnji.

On je naveo da je sve "izašlo na površinu" pošto su neeksplodiranu minu pokazale donjecke vojne formacije.

Sve je to dovelo do srpske kompanije "Krušik", oni nisu predavali naoružanje direktno Ukrajini, već kroz mrežu firmi, rekao je Bondarev.

"Reč je o nekoj kiparskoj firmi, koja je prodala naoružanje nekoj poljskoj firmi, a ta je prodala Ukrajini. Pri tom kiparska firma pripada državljaninu Ukrajine, i šta više, sinu bivšeg šefa ukrajinske kompanije Ukroboronaservis. U ime poljske firme Natan u srpsku firmu su dolazila na pregovore dva državljanina Ukrajine, čija su imena i brojevi pasoša dobro poznati", naveo je Bondarjev.
   
"A sa srpske strane u tim pregovorima je posredovala firma čiji je predsednik otac ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića", dodao je on.
 
Bondarjev je bio šef odeljenja za Balkan RISI, i zajedno je sa direktorom tog instituta, osnovanog pri predsedniku Rusije, otvoreno prethodnih godina podržavao "proruske" Dveri, Demokratsku stranku Srbije i Srpsku radikalnu stranku.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.