AAA

POLITIKA | 07.12.2019 18:15 > 07.12 18:15

Jedan od pet miliona: Nema stajanja do promene vlasti

Protest Jedan od pet miliona koji je počeo večeras u centru Beograda, za razliku od ranije nije prijavljen policiji jer na prethodnom okupljanju napadnut jedan od organizatora Srdjan Marković, a policija se tim povodom nije oglasila.

Večerašnji protest je, kako je još naveo organizator, prvi skup u drugoj godini demonstracija započetih krajem prošle godine, posle napada na lidera Levice Borka Stefanovića u Kruševcu.
"Prošlo je godinu dana protesta i borbe za promenu vlasti i sistema koji je ta vlast uzurpirala. Ne stajemo sve do ispunjenja zajedničkog cilja – zato Plato", navedeno je u pozivu na 53. protest po redu na trgu ispred Filozofskog fakulteta.

Kao govornici najavljeni su Marinika Tepić, po rečima organizatora " žena koja je sebi nacrtala metu na čelu ukazajući na jednu od najvećih afera koja je izašla na videlo za ovih godinu dana, aferu "Krušik" i advokat Vladimir Gajić, zastupnik uzbunjivača Alesandra Obradovića koji je i otvorio taj slučaj.

Takodje su najavljeni psiholog Žarko Trebješanin i jedan od organizatora protesta Tea Vukadinović.

Prošle subote, Srdjan Marković iz organizacije protesta rekao da ga je napao isti čovek koji je to već jednom uradio i stalno ga prati na protestima.

On je naveo da je napad prijavio policijskoj stanici, kao i da predsednik države Aleksandar Vučić svojim izjavama pravi mete od organizatora protesta.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.