AAA

POLITIKA | 08.12.2019 09:45 > 08.12 09:45

Zelenović: Pošteni izbori uslov koji ćemo jasno obrazložiti u Evropskom parlamentu

Jedan od lidera Saveza za Srbiju i predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je danas da su pošteni izbori uslov koji će opozicioni lideri jasno obrazložiti u Briselu i da će u Evropskom parlamentu izneti svoje vidjenje "političke drame" u koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uveo Srbiju.

"Mi smo čvrsti u svojim stavovima i dobro je da ćemo imati priliku da o tome obavestimo evropske poslanike. Naš cilj je da na izbore izadjemo, a to će se dogoditi kada zahtevi za fer izbore budu ispunjeni", rekao je Zelenović za agenciju Beta.
On je kazao i da bi smenjivanje svih članova Saveta REM-a i izbor novih devet članova, oko kojih je "neophodno napraviti konsenzus", predstavljalo suštinski početak pregovora o stvaranju uslova za slobodne izbore.

U Briselu će, kako je rekao, imati priliku da jasno kažu da režim gura Srbiju u "gradjanski sukob", koji može imati "nesagledive posledice".

"Nezapamćena hajka na sve koji kritički govore o vlasti, koja se sprovodi beskrupuloznim napadima na nezavisne medije, novinare, profesore, glumce, sudije, besramno držanje u kućnom pritvoru uzbunjivača Aleksandra Obradovića, kao i postojanje 230.000 gradjana Srbije koje vlast drži u ugovornom radnom odnosu u javnom sektoru i tako ih tera da sakupljaju kapilarne glasove i mobilizacija kriminalaca u izbornu masineriju, stvaraju potpuno nepodnošljive životne uslove", rekao je Zelenović.

Predstavnici Stranke slobode i pravde (SSP), Demokratske stranke (DS) i Zajedno za Srbiju (ZZP) sledeće nedelje u Evropskom parlamentu u Briselu govoriće o izbornim uslovima na tribini koju organizuje grupa Socijalista i demokrata.

Ispred Stranke slobode i pravde govoriće Dragan Djilas, Demokratsku stranku predstavljaće Dejan Nikolić, dok će ispred Zajedno za Srbiju govoriti Nebojša Zelenović.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.