AAA

POLITIKA | 08.12.2019 15:00 > 08.12 15:00

Narodna stranka povodom 'Afere Indeks': Nedopustivo 'urušavanje Kragujevca'

Gradski odbor Narodne stranke u Kragujevcu je danas povodom "Afere Indeks" saopštio da je nedopustivo "urušavanje Kragujevca... kroz prizmu ma kojih afera u beskonačnom trajanju i smenjivanju".

U saopštenju piše da država ni za 12 godina nije uspela da "reguliše" "Aferu Indeks" koja je izbila u februaru 2007. godine još nije okončana, jer posle izircanja prvostepene presude u petak, tek sledi početak procesa u Apelacionom sudu u Beogradu.
"Nedopustivo je da, zbog raznih neadekvatno rešavanih, beskonačnih i sukcesivnih afera, bilo koji od državnih univerziteta bude predstavljan kao državna varijanta poznatog Megatrenda", piše u saopštenju, uz podsećanje da "najbrojniji kadrovi u Vladi Srbije upravo i potiču sa Megatrenda, ali i Kragujevac ima svoje kadrove, poput ministra Vulina diplomca Pravnog fakulteta u Kragujevcu".

Gradski odbor Narodne stranke je ocenio da afere "demorališu gradjane i urušavaju državne institucije" i zaključio da Srbiji ne treba "vlast afera", već "vlast sposobna za efikasna, sistemska i pravična rešenja koja ne smeju da obesmišljavaju i koče život".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.