AAA

POLITIKA | 08.12.2019 15:35 > 08.12 15:35

Nenad Popović reizabran za lidera SNP, založio se za 'odbranu svetog Kosova'

Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović ponovo je danas izabran za lidera te stranke.

Na Drugoj Skupštini SNP u beogradskom Centru "Sava", lider SNP je naveo da se ta stranka zalaže za "čvrstu odbranu svakog metra teritorije Srbije", a pre svega "svetog Kosova".

"Kosovo nema cenu i ne postoji ništa zbog čega bismo se mi odrekli i metra naše svete zemlje", istakao je Popović i dodao da je kompromis sa kosovskim Albancima moguć samo u okviru Ustava  Srbije i Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine.

Popović je kazao da Srbija danas "nema većeg prijatelja i saveznika od Rusije u odbrani svojih državnih i nacionalnih interesa", i ocenio "da nije bilo Rusije i predsednika Rusije Vladimir Putina, Kosovo bi odavno bilo nezavisno".

On je takodje naveo da Srbija mora ostati vojno neutralna država i rekao da nikada neće zaboraviti NATO agresiju.

Popović je kazao da su osnovne ideološke vrednosti SNP "sloboda i nezavisnost srpske države, jake i nezavisne institucije, slobodni mediji, svojina i ljudska prava, poštovanje Srpske pravoslavne crkve, odbrana i očuvanje tradicionalne porodice, kao i čuvanje i negovanje srpskog jezika".

On je istakao da "bez jake ekonomije nema odbrane srpskih nacionalnih interesa i jake Srbije".

"Zato je podjednako važno da razvijamo Srbiju kao zemlju znanja i inovacija i da promovišemo naš najvažniji resurs, a to su mladi i obrazovani inženjeri koji svakodnevno dokazuju da je Srbija zemlja velikih mogućnosti i potencijala da bude uspešna, moderna, visoko razvijena i bogata", rekao je Popović.

Prema njegovim rečima, SNP će o načinu izlaska na izbore i saradnji prvo razgovarati sa svojim koalicionim partnerima iz Srpske napredne stranke.

Srpska narodna partija osnovana je 2014. godine i deo je vladajuće koalicije. Od izbora 2016. godine, SNP ima tri poslanika u Skupštini Srbije, a od juna 2017. godine njen osnivač i predsednik Nenad Popović je ministar bez portfelja, zadužen za inovacije i tehnološki razvoj.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.