AAA

POLITIKA | 11.12.2019 13:15 > 11.12 13:15

Nova stranka: Pošte Srbije primer režimske zloupotrebe javnih preduzeća

Nova stranka ocenila je danas da štrajk u Poštama Srbije pokazuje da aktuelna vlast zloupotrebljava javna preduzeća i da informacije iz raznih krajeva zemlje govore da je stanje "i više nego alarmantno".

"Dok rukovodioci imaju basnoslovne plate, od kojih se 'običnim ljudima' vrti u glavi, radnici su očajni zbog nerazumevanja nadležnih za njihovu situaciju i dovedeni na rub egzistencije", piše u saopštenju.

Nova stranka navodi da "ne samo što punih 17 godina rade bez povećanja plata, već su sada suočeni sa pritiscima policije da štrajk obustave i s pretnjama otkazom, što rezultira očajničkim potezima, poput pokušaja samoubistva radnika iz Kraljeva, koji je pred svim kolegama u pošti sebi isekao vene".

Ta stranka je navela da su pojedini radnici Pošte, konkretno u Novom Sadu, jutros naišli na zaključana vrata radnog mesta i da im nije dozvoljeno da udju, odnosno da je njih dvadesetoro ostavljeno "ispred da se smrzavaju".

"Nova stranka stoga pruža punu podršku radnicima Pošte da ne podlegnu pritiscima i ne posustanu u svojim zahtevima, istovremeno apelujući na Vladu Srbije da prekine sa nehumanim odnosom prema štrajkačima, već smesta nadje sa njima zajednički jezik. To je korak neophodan ne samo za dobrobit zaposlenih u Poštama Srbije, već i za sve gradjane koji očekuju normalizaciju rada, kako bi mogli da svoje obaveze završavaju nesmetano", dodaje se u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.