AAA

POLITIKA | 11.12.2019 20:10 > 11.12 20:10

Omladina EPP: Bojkot šteti demokratiji u Srbiji

Omladina Evropske narodne partije (YEPP), najveća omladinska politička organizacija u Evropi, saopštila je da smatra poziv srpske opozicije na bojkot parlamentarnih izbora "neodgovornim činom koji bi mogao štetiti demokratiji u Srbiji".

YEPP je izrazila duboku zabrinutost zbog nekih dogadjaja tokom opozicionih protesta i snažno osudila "prethodne pretnje i pozive na linč predsednika (Aleksandra Vučića) i drugih državnih funkcionera".
Omladina EPP je navela da su incidenti poput upada u RTS i blokade javnog servisa "zabrinjavajući", kao i "izjave nekih opozicionih lidera u kojima se izražavaju ideje promene vlasti na ulicama umesto učešća na slobodnim i fer demokratskim izborima".

Oni su pozvali srpsku opoziciju i njene lidere da se uzdrže od "takvih izjava i nedemokratskih akcija koje mogu da naruše stabilnost u zemlji".

YEPP je takodje pozvao opoziciju da učestvuje u medjustranačkom dijalogu pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta.

"Samo putem dijaloga, a ne bojkota ili otvorene konfrontacije, moguće je doći do kompromisnog rešenja po bilo kom pitanju, a to što je neko u opoziciji ne oslobadja učesnike političkog života odgvornosti prema društvu", navodi se u saopštenju.

YEPP je pozvao gradjane Srbije, pre svega mlade, da izadju na predstojeće parlamentarne izbore.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.