AAA

POLITIKA | 14.12.2019 15:20 > 14.12 15:27

Djordjević: Zločin u Pandi je bio uvod u nove zločine OVK (VIDEO)

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije, Zoran Djordjević, izjavio je danas na obeležavanju 21. godišnjice ubistva srpskih mladića u kafiću "Panda", u Peći, da u Srbiji ima onih koji bi voleli da su krivci za ovaj zločin Srbi, ali kada bi postojali takvi dokazi, "već bi ih objavili Hašim Tači i Ramuš Haradinaj".

"Zločin u Pandi je bio uvod u nove zločine terorističke Oslobodilačke vojske Kosova", rekao je Djordjević u Spomen sobi kosmetskih žrtava, u Beogradu, na skupu koji je povodom 21. godišnjice zločina, organizovalo Udruženje porodica kidnapovanih i nestalih na Kosovu i Metohiji.

Povodom izjava predsednika Srbije, Aleksandra Vučića da nema dokaza da su to uradili Albanci, rekao je da je Vučić uvek govorio da svi koji su krivi, treba da odgovaraju i da to važi i za Srbe, u bilo kojem slučaju, ako se pokaže da su odgovorni.

Djordjević je rekao i da bi obeležavanju godišnjice zločina trebalo da prisustvuje neko iz Tužilaštva za organizovani kriminal, gde se vodi ovaj slučaj, i kaže ono što postupak dozvoljava.

Time bi se, smatra, na još jedan način pokazalo porodicama stradalih da Srbija neće zaboraviti šta se desilo i da će nastaviti da traži krivce.

Predsednik Udruženja, Sima Spasić je rekao da su na obeležavanje godišnice pozvani predstavnici Tužilaštva za organizovani kriminal, ali da je trebalo da tu budu i zvaničnici Tužilaštva za ratne zločine koje je pre toga vodilo slučaj, da kažu porodicama ubijenih mladića kakve dokaze imaju.

On je rekao da su porodice ubijenih bile kod tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića i pozvao ih da kažu šta su čuli, navodeći da to nisu učinile jer strahuju za živote svoje dece.

Prema rečima Spasića, dok je Vuk  Drašković bio ministar spoljnih poslova, "primio je porodice ubijenih mladića i tada nije govorio da su odgovorni Srbi za ovaj zločin, ali je kasnije optužio režim Miloševića, sveteći se za Ibarsku magistralu".

"Tu nema ni grama istine", rekao je Spasić, navodeći da porodice žrtva samo traže pravdu i istinu.
CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.